Bristol City langfredag

Bristol City langfredag

Opprettet: tor 25.03.2021 10:15 av Runar Kvernen

Klart for siste del av sesongen i Championship. Stoke City tar langfredag turen deep down sørøst til Bristol, og en klubb som har iverksatt redningsaksjon for å berge sesongen. Helt åpent – igjen.

Nigel Pearson tok over en kriserammet klubb med lang tapsrekke, fra 23. februar. Etter en bra start på sesongen ble det bråstopp for Dean Holden og hans mannskap. Nedturen var lengre enn lang, og erfarne Pearson ble hentet inn ut sesongen. På de seks kampene under hans ledelse har klubben to seire, en uavgjort og tre tap. Før ligapausen ble det 0-2 hjemme mot lett desperate Rotherham. Nå ligger Robins på 14. plass, mye takket være god fangst i starten av sesongen. Pearson har nok jobbet intenst for å få orden på sakene de siste to ukene. Hva som kan forventes av hjemmelaget på Ashton Gate denne fredagen er mer enn usikkert. Men batalje, det blir det. Pearson er en velkjent og dreven kriger. 

Stoke kommer fra en liten opptur i de to siste før det ble pause i seriespillet. 0-0 borte mot Cardiff, som for øvrig kan skues på andre siden av Bristolkanalen, var solide saker. Påfølgende seier 1-0 hjemme mot Derby var høyst fortjent, og etterlengtet.  

Stoke har vært skadeplaget, og den siste perioden har vært gunstig i så måte. Også O’Neill har garantert forsøkt å bruke tiden godt på treningsfeltet, nå starter en ny forrykende periode hvor kampene kommer tett. En del spillere kommer hjem fra landslagsoppdrag, usikerhet rundt Allen og mye styr rundt Matondo. McClean var ikke friskmeldt i Stoke, men scoret for Irland tidligere i uka. Jaja... Nå må vel Fletcher være sånn rimelig klarert. Det må telles opp både på lasarettet og i foajeen på Clayton. Dette har nok klubben koll på.

Bristol City langfredag

Allerede mandag er det ny match, hjemme mot Millwall. Påsken tas altså i bruk for å få avviklet åtte kamper på fem uker, inn mot serieavslutningen lørdag 8. mai. Stoke City må bare kjøre på, og så får vi gjøre opp totalregnskapet om kun kort tid.

Bristol City – Stoke City. Good Friday, 2. april. Kick off 16.00 norsk tid. Stream i klubbkanalen er behørig annonsert, to all markets and territories. £7 i gebyr for abroad supporters. Match Center på stokecityfc.com har garantert påskebemanning, og som vanlig løpende oppdateringer for free.

Langfredag og lang bortetur. Points er uansett kortreist lykke - og nå også påskesnadder.

Runar Kvernen