Nathan

Burnley ned med Watford og Norwich

Opprettet: søn 22.05.2022 20:58 av Runar Kvernen

Høydramatisk avslutning i Premier League. Leeds berget plassen med 2-1 seier borte mot Brentford. Burnley tapte 2-1 hjemme mot Newcastle, og må ned i Championship.

Det har lenge vært klart at Watford og Norwich rykker ned, dette var de to klubbene som rykket direkte opp forrige sesong. Brentford, som vant Playoff, holder plassen på øverste nivå.

Everton kom seg ut av bunnstriden i nest siste serierunde, etter å ha snudd 0-2 hjemme til 3-2 over Crystal Palace. Dermed var det enten Leeds eller Burnley som måtte slå følge. Og nå er det avklart, det er de tre nevnte klubbene Stoke møter i ligaen neste sesong.

Både Everton, Leeds og Burnley skiftet manager i siste del av sesongen. Sistnevnte avsluttet med Sean Dyche etter 9,5 sesonger… Leeds med profeten Marco Bielsa og Everton sparket Rafa Benitez. Det er vel ikke akkurat grunnlag for å si at noen av klubbene fikk et boost ut av dette, selv om to av dem klarte seg med minimal margin.

Da blir det også gjensyn med Nathan Collins, på bildet over fortviler han som så mange andre på Turf Moor denne søndagen. Han har gjort sine saker rimelig bra etter (rekord) overgangen fra Stoke. Burnley har vel seks sesonger bak seg nå i PL, og får da med seg en betydelig fallskjerm fordelt og desimert over tre år. Det hjelper jo, men som vi vet er det ingen garanti for umiddelbar suksess. Utgiftene må nok trimmes ned, og ikke minst gjelder det Watford og Norwich. Rett ned etter en sesong utløser knapt nok en paraply.

Da er det bare en avklaring igjen i Championship. 29. mai går Playoff finalen mellom Nottingham Forest og Huddersfield på Wembley. Den mest innbringende enkeltkampen i fotballverdenen: Nær NOK 1,5 milliarder ligger i potten, i hovedsak grunnet TV-inntektene i PL. Og det er da første året…

PS: Vi nevner i en bisetning at Manchester City tok ligatittelen, hårfint foran Liverpool. Men det er jo for spesielt interesserte.

Foto: The Irish Times/Getty Images