Tap i London

To cornere - og bare nesten

Opprettet: lør 30.07.2022 22:17 av Runar Kvernen

Millwall – Stoke City: 2-0. Det ble som forventet en knallhard batalje i London. To scoringer etter corner sikret Millwall seieren. Men dette var verken en håpløs eller sjanseløs opptreden av Stoke.

Baklengs etter 11 minutter i seristarten er røffe saker. Stoke tapte hodeduellen, trass god bemanning, som bildet over viser. Ny baklengs etter 65, corner da også. Nå skjer det jo at det blir mål etter dødballer, men disse to var det mulig å gjøre noe med.  

Umiddelbar skuffelse selvsagt, og mange fans trekker nå frem at dette var samme elendigheten som sist sesong. Fansen i England har lenge (!) krevd at MON må gå, systemet fungerer ikke og dette blir nok en miserabel sesong. I Norge er det ikke kuling i kastene, men tvil og skuffelse preger reaksjonene også her.

Vi kjører selvsagt debatt, og den pågår, i ulike fora. Denne skribent erkjenner å være noe i utakt med de mest dystre tanker og ytringer. Og her er begrunnelsen:

Det er ikke formasjonen 3-5-2 som gjør at Stoke slipper inn to mål på dødball. Tilnærmet alle spillerne var innen egen 16-meter, det var to markeringer som glapp. Dessuten spilte Stoke i det store og hele en god forsvarskamp mot et kompakt, kvikt og bevegelig hjemmelag. Det er der formasjonen settes på prøve defensivt. Joda, Millwall var farlig frempå ved noen anledninger, med det ble altså ikke tellende scoringer av det.

Og offensivt: Midtbanen arbeidet hardt, det var kriging og taklinger for å vinne ball.  Og i perioder gikk det raskt, og fremover. Noen langpasninger også, med mening. Så skaffet ikke Stoke seg særlig mange klare muligheter, men det var noen, og ikke langt unna ved et par tilfeller. Det ble bare nesten, men dette var ikke trasige greier.

Mange nye spillere og nye roller. Dette må spilles inn. Stoke har alle muligheter til å løfte seg fremover, en ny uke på Clayton vil bidra til det. Der skal det nå ifølge O'Neill ses ytterligere på sone- og spillermarkering... Så er det første hjemmematch mot Blackpool lørdag 6. august. Der er nok presset på et resultat større, og slik må det være.

Det er fornuftig å gi O’Neill og dette mannskapet noen kamper. Det er ikke krise etter tapet i London. Men blir det nesten over lang tid, så er situasjonen en annen. 

En pen kontingent tok turen til Tordenskiold denne lørdagen, trass ferietid. Og som vi vet er det skyhøyt nivå blant Stokefansen på puben nede ved Oslo havn, på alle måter. Kjell Bakken, IL Editore for Potters News, traff nok aller mest pin point: «Millwall hadde mer trøkk – og var hakket hvassere».   

Det er intet i veien for at Stoke kan ta den rollen i de kommende kampene.

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images