Maggio

Cup passer egentlig litt dårlig nå…

Opprettet: tor 06.01.2022 09:08 av Runar Kvernen

Leyton Orient kommer til bet365 søndag ettermiddag. Tredje runde i FA-cupen. Vanligvis en kul greie. Men Stoke City har trøbbel, ikke minst med skader, og tre dager senere er det ligamatch mot Barnsley.  Den kan bli helt avgjørende i forsøket på å få sesongen på sporet.

Det er dermed vanskelige avveininger for O’Neill og trenerteamet.

Enten bruke matchen mot motstand fra League Two til å få noe rytme og positivitet inn i spillertroppen, men da må han bruke en solid kontingent fra Starting 12-14. Kanskje kantet med noen unggutter.

Eller så stiller han med et reservepreget mannskap, inkludert flere fra Akademiet, og prioriterer Barnsley i kampen onsdag.

Flere fra U23 har imponert på trening den siste tiden, og D’Margio Whright-Phillips (bildet over)  har også vært på benken i de to siste seriekampene.

Begge innganger har plusser og minuser. Dersom Stoke bygger rundt kjernetroppene og får til en bra match, kan dette inspirere og gi et løft til kampen tre dager senere. Et slags turning point, selv om det er fare for slitasje. Men om det hakker sitter O’Neill igjen med lite annet enn ekstra nedtur og belastning i en hardt prøvet tropp. 

Skulle han velge reserveløsningen så kan det gå bra. Det er to divisjoner forskjell tross alt. Også det kan gi en opptur, men flere sentrale spillere må da utelates fra denne gjennomkjøringen, og en mulig opptur. Går det skeis så gjør det ikke så mye, men: Klubbene har en slags forpliktelse til å stille et konkurransedyktig mannskap, av hensyn til selve turneringen.

Så kan det tenkes ulike kombinasjoner og varianter her, men uansett er nok Barnsley kraftig i bakhodet når det skal legges en plan. Vi får se, her er i hvert fall de faktiske forhold rundt kampen.

Stoke City – Leyton Orient. Søndag 9.1, kick off 15.00 norsk tid. Kampen er plukket ut for TV-dekning i England, og da er den bekreftet formidlet på Viaplay her i Norge. Så har vi uansett Match Centre på stokecityfc.com – og ulike kontoer i sosiale medier.

Cup er cup – og vanligvis et pluss. Men det er egentlig ikke helt timing for det nå, slik det er fatt med Stoke City.   

Foto: Stoke City Sentinel