Fletcher

En særdeles etterlengtet opptur

Opprettet: tor 04.11.2021 00:14 av Runar Kvernen

Blackpool – Stoke City: 0 – 1. Stoke overlevde en lurvete første omgang. Klart bedre etter hvilen, men laget manglet boksåpner. Den ble funnet i skuffen etter 79 minutter.

Mario Vrancic kom inn. Første spark på ballen var et slepent frispark curlet inn bak i feltet. Der kom Harry Souttar og bredsidet ballen i motsatt stolpe. Fletcher tok returen – og Stoke hadde alle tiders mulighet. Den tok laget vare på – i motsetning til foregående kamper. Dermed ble det en knepen og etterlengtet seier, by the sea.

Det ble en intens affære på Bloomfield. Stoke kom greit i gang, men hjemmelaget tok Stoke i bakrom ved tre anledninger, det var nære på. I tillegg var det en nestenulykke, som ble rettet opp på desperat vis i siste sekund. Det var tendenser hos Stoke fremover, men det manglet mye. Feilpasninger og for svake innlegg, for å nevne noe. Blackpools menn var kvikke i beina, og direkte. Stoke havnet på etterskudd i en rekke situasjoner, og pådro seg fem gule (!) før pause. Et par i ren frustrasjon. Dette så ikke helt bra ut. Flere spillere manglet åpenbart en del på selvtilliten.

I pausen satte O’Neill inn Østigard for en litt vaklete Wilmot, som også hadde gult. Det hjalp. Leo hadde en meget god omgang. Souttar havnet inn i midten, og Danny Batth spilte seg stadig bedre. Denne trioen fungerte bedre.

Så vant Stoke mer ball, det var stigning. 2.200 tilreisende fans lagde leven og support, og man ante at dette kunne bli noe mer. Eller i hvert fall en sliten uavgjort…

Så kom det magiske øyeblikket. Stoke holdt unna, og også det kan sies å være en gedigen fremgang. Jubelen etter full tid, med fem minutter tillegg, var enorm. På banen, og blant fansen på tribunen. I skjønn forening.  

Ingen stor kamp av Stoke, men tre poeng ble kriget hjem til The Potteries. Inne igjen på Topp 6. Men viktigst, en negativ trend ble snudd. Ny energi, lettelse – offensive hoder. 

Luton borte lørdag. Stoke reiser dit med ny boost.

Foto: Stoke City FC