Reading smash

Er det nå det snur?

Opprettet: lør 21.01.2023 18:33 av Runar Kvernen

Kampen mot Reading er akkurat over. Smilet kommer til å forbli i mitt ansikt i alle fall til over helga.

Etter at første halvdel av sesongen har vært preget av ineffektivitet, så rant plutselig målene inn. 4-0. Det kiler deilig å bare si det: Vi vant 4-0!

Mål nummer en: Det er spilt i ti minutter. Gayle kjemper til seg ballen på venstre kant, slår innover til Campbell. Han sender den rett videre til Smallbone, som bredsider ballen i mål fra 17 meter.

Mål nummer to: Spilt 56 minutter. Campbell skyter, går via en forsvarer og keeper sjanseløs. Heldig. Det er slike mål vi pleier å få imot oss. Men ikke i dag.

Mål nummer tre. 79 minutter. Kampens prestasjon av Laurent, som med et lite vrikk sender to Reading-forsvarere rett til pølsekøa. Finner Tymon med en utsøkt pasning. Tymons innlegg er ikke mye dårligere. Legges inn med kraft og litt skru, langs femmeteren. Keeper tør ikke gå ut. Forsvarer skal klarere, men bak ham kommer Brown snikende. Bryster ballen over strek.

Mål nummer fire: Dwight Gayle, dere! Endelig skårer han for Stoke! Og FOR en skåring! Et velplassert brassespark opp i vinkelen! Nei da, det var ikke riktig så fint. Laurent skyter, ballen treffer rett og slett ryggen (!) til Gayle, skifter retning, keeper spreller sjanseløst til motsatt side og Gayle ler hele veien til innbytterbenken for å gi Emre Tezgel de fem siste minuttene i sin Championship-debut.

Men kan vi friskmelde Stoke? Er det nå det skal snu? Tja. Når sant skal sies var Reading ett av de svakaste lagene undertegnede har sett denne sesongen. Bonham ble vel egentlig bare satt på en prøve, med en flott redning fra skrå vinkel rett før pause.

Men vi holdt nullen. Vi skåra på flere av sjansene våre (ikke bare den ene, der du veit at motstanderne uansett vil skåre to - sjøl om de bare får to halvsjanser). Gayle fikk sitt første Stoke-mål. Laurent og Baker spilte begge solid på midtbana. 

4-0 mot Reading i en uke der vi sa takk og farvel til fire spillere, der Harry Souttar ikke spilte på grunn av skade, der manager Neil har forsikret oss om at det vil komme spillere inn. Det blir vel det mest spennende å se kommende uke.

Nå skal vi bare være glade for seieren! Og så skal vi tro og håpe at dette var kampen det sesongen vår snudde.

Ola Bjørlo Strande

Foto: StokeonTrentLive/Getty Images