Leo

EXCLUSIVE: VINNERSKALLEN LEO - med hjerte for fansen

Opprettet: ons 22.09.2021 12:52 av Runar Kvernen

Leo Skiri Ostigard (engelsk versjon) har på kort tid markert seg både på og utenfor banen i Stoke. Unggutten fra Åndalsnes, Norway vil til topps med Stoke City. Og fansen skal være på laget. 


En forsiktig melding: Hei, det er fra Stokes norske supporterklubb… Mulig med en kort prat, eller...? Tre minutter senere: Klart det, trening nå – vi ringes etterpå…


Med andre ord, her er det ingen hard to get nykker. Vi bringer derfor et eksklusivt intervju  med den knallharde forsvarsspilleren, raskt ekspedert og eksklusivt her på stoke.no.


Alt for klubb og fans


Du startet med å si at innsatsen din for klubben skulle gjøre at fansen glemte at du er på lån. Det har du vel kommet godt i gang med? 


Jeg håper og tror det. Stoke City er en stolt klubb med lange tradisjoner. O’Neill tok kontakt – jeg ble overbevist om at her kan jeg få være med på noe virkelig bra. Klar plan for klubben – og meg. Målet mitt er å bidra til at klubben når sine mål – tilbake i toppen. Og da må fansen på laget. Uten supporterne er fotballen veldig lite, egentlig. Jeg tar meg tid. Også fordi jeg allerede har skjønt hvor mye Stoke City betyr for folk i området. Jeg vil gi absolutt alt, ikke minst for fansen. Det er slik jeg vil bli oppfattet.


Du var på Clayton, fikk drakt og bilder, first words – og så var du på banen i cupkamp… Her går det unna.


Hehe, ja. Det var vel et par timer imellom. Men jeg trenger ikke så mye tid på å tenke meg om. Rett på er bra, og så vil det forhåpenlig gå enda bedre etter hvert som vi spiller oss inn – og sammen. Vi har et ungt lag, med noen veteraner. Bra mix. Fine folk – god stemning. Starten, minus Derby, har vært bra, synes jeg.


Knallhard liga og tydelig stil


Hva skjedde mot Derby?


Vi manglet litt, spesielt i første omgang. Og klønet det litt til for oss selv. Men vi kjørte hele andre omgang, og burde fått med oss noe. Men det er en påminnelse om hvor knallhard denne ligaen er, det er ofte flere kamper i uka, og det skal lite til før man havner bakpå. Vi var irriterte alle mann etter uavgjort mot Barnsley – og ikke minst tapet mot Derby. Og det er bra. Jeg liker ikke å tape, for å si det sånn… Men så er det neste, og all in på den.


Du nevnte O’Neill – noe du kan dele fra trening og hans opplegg?


Jeg har vel aldri opplevd noe så systematisk og gjennomarbeidet. Alt er på stell internt. Han er tydelig, på spillestil og oppgaver – og det kjøres på dette på trening. Nå må vi bare bli enda bedre på utførelsen, det er ingen tvil om hva og hvordan under O’Neill.


Apropos spillestil – du har kanskje fått med deg historikken om knallharde Stoke – no risk Pulis, possession er oppskrytt og alt det der…


Absolutt. Men O’Neill har en moderne tankegang, vi må beherske å ha ballen i laget, hvis vi skal på neste nivå. Ellers blir det mæl og tilfeldigheter. Nå skal andre klubber matche vårt opplegg, vi må bare bli enda skarpere på det vi gjør, ha nok tempo i ball og bevegelser. Når det gjelder dueller så kunne jeg nesten tenkt meg enda flere, men Harry (Souttar) forsyner seg grovt av dem. Men jeg er klar!   


Fans


Skinna mot toppen


BBC Radio Stoke og andre har sagt at du har «the look» som om du var en local lad fra en bakgate i bydelen Fenton. Litt sånn røff style. De mener det nok som et kompliment. Enig?


Ja, helt klart!  Stoke må bite fra seg. Jeg er med på den. Og jeg skinna skallen før denne sesongen fordi jeg burde ha scoret flere for Coventry i fjor, også med hodet. Klar beskjed til meg selv. 


Er det realistisk med toppen av Championship?


Ja. Vi har et veldig bra lag, og et godt opplegg. Minimum Topp 6. Det blir tøft, men ingen grunn til å ha noe lavere ambisjoner enn det.


Velkommen over!


Stoke City har massiv support fra Norge, og i Sverige også. Ekstra stas med norsk spiller, selvsagt. Men har du en hilsen til norske fans?


Det har jeg! Kamerater fra Norge har vært på besøk, og jeg styrer på med drakter og bygger support for klubben. Imponerende støtte  fra fansen all over, og ekstra flott med norsk backing. Om det er fra  Åndalsnes eller andre steder i landet. Slutt rekkene, velkommen over på kamp. Ny giv på vei opp og frem. Vi ses og høres!    


…og så er det kanskje ikke så usannsynlig at Ståle Solbakken i nær fremtid tar ut en tropp og et lag hvor det står NOR - Leo Skiri Østigård (Stoke City).  Vår mann i Stoke er nok klar for det også…


Tekst: Runar Kvernen


Foto: Phil Greig, Stoke City FC