UK

Fly, tog og pick up service

Opprettet: tor 05.05.2022 22:08 av Runar Kvernen

Her er en oversikt over fly, tog og to tilbud om pick up service fra/til Manchester Airport. Vi starter med det nye tilbudet om pick up - og et velkjent alternativ:

Pick up service:

Det er blitt dyrere med pick up service med taxi fra/til Manchester Airport. Prisene stiger i England også. Det påvirker lokale takster lite, men mer på lengre strekninger. Er man to eller flere så blir jo prisen pr person mer gunstig. Reisetid: Du bør beregne ca en time en vei med taxi, noe mer ved retur. Det er ofte traffic jam, og sikkerhetskontrollen på utreise er ofte dysfunksjonell. Sett av tid... Men NB! Supporterklubben har nå ingen fast avtale med taxiselskap i Stoke-on-Trent.  

 

Velkjent alternativ

Så har vi selskapet Advanced Journey Chauffuering, som har kjørt en del norske fans de siste årene. Det koster en del mer, men dette er strøken transport – og service. Du og følget blir møtt i ankomsthallen, og alt er på stell. Du kan kontakte dem på info@ajchauffuering.co.uk – eller se nettsiden.

Fly og tog

Fly til England er et must… Det er noen alternativer, med mellomlandinger eller direkte. Vi ser her på de to hovedsporene: London og Manchester. Og på de mest sentrale aktørene. Generelt er det nok et bredere tilfang av billetter, og muligheter for gode priser, til London. Manchester er sentral for mye, også for fotballfans som holder med Liverpool, Manchester United og Manchester City. Med flere, inkludert Stoke City. Det kan være mange på tur fra Norge, og det påvirker jo prisene. Men gode tilbud finnes her også, det kommer litt an på reisedag, begivenheter og når du bestiller. 

Flytid, ca to timer. Du vinner en time til England, og taper en på retur til Norge. Her er en status før sesongen 2022/23.

London:

Både SAS, Norwegian og Ryanair flyr fra Norge til London. De to førstnevnte fra Gardermoen, til henholdsvis Heathrow og Gatwick. Ryanair flyr fra fra Torp, Sandefjord – til Stansted. Det lønner seg, ikke minst tidsmessig, å ta Express tog fra disse flyplassene, inn til Central London. Selv om det går busser og lokaltog, og også tube fra Heathrow. SAS: Paddington. Norwegian: London Victoria. Ryanair: Liverpool Street. Ulike ankomster, og reisetid på toget. Og så er det da å finne en Underground line som tar deg til Euston Square/Euston. Du kan betale med Visa i sperrene på tuben. Derfra går togene i alle retninger, inkludert nordover. Stoke er ett av de siste stoppene på togene til Manchester.

London Euston

NB! Du må kjøpe billetter på nett, spesielt når det er litt lengre togstrekninger. Ellers blir det veldig dyrt. Prøv ut thetrainline eller eastmidlandsrailway. Beregn litt god tid fra flyplass og til du er på Euston. Det er avstander i London. Togene tar mellom 1,5 og 2,5 timer til Stoke, og prisene varierer. Husk at du også bør kjøpe returbillett, med klaring til flyavgang.

Ganske mange velger denne ruta, eller rutene, via London. Ikke vrient, og personalet på togstasjoner og Underground er hjelpsomme.  

Kommer du med tog fra London, Manchester eller andre steder: De fleste kjenner til taxi stasjonen ved Railway Station - da er du bare en kort tur unna dit du skal. For eksempel Best Western i Hanley. 

Manchester:.

Fly direkte, eller med mellomlanding. Alle tre nevnte selskaper flyr dit også, men antallet avganger er i sum lavere. Sjelden noe krøll ved innreise, men Manchester Airport Security Control kan være horribelt ineffektiv på utreise. Legg inn litt ekstra.

Fra flyplassen er det enkelt å ta tog inn til  Manchester Piccadilly. Kort reisevei, og det tar ikke mer enn en halvtime fra Piccadilly til Stoke etter togbytte, heller. Togene til London går ofte, begge veier, reisen fra Stoke er like enkel. . 

Stoke train statio

God tur!