Qatar

Fotball-VM i Qatar – og våre kanaler

Opprettet: tir 15.11.2022 14:42 av Runar Kvernen

Da er det kamppause i ligaene, med noe ulik varighet. Championship opphører mellom 12. november og 10. desember. VM i Qatar er omstridt, av mange ulike årsaker, som de fleste har fått med seg.

Det er mange forskjellige meninger om hvordan man skal håndtere dette mesterskapet, både blant fotballfans, organisasjoner, medier og i det politiske miljøet. Noen puber skal sende mesterskapet, andre ønsker ikke å formidle fra Qatar. En del vil følge nyhetsdekningen, men ikke kampene.

NRK og TV2 sender kamper fra ørkenstaten, men vektlegger at de også vil forsøke å formidle mer enn selve fotballen, om forholdene i landet, så langt det er mulig.

Supporterklubben anerkjenner at dette er et vanskelig tema, og at det helt sikkert er ulike oppfatninger også blant Stokefansen. Vi overlater til den enkelte å orientere seg i dette terrenget, det er rikelig tilgang på ulike vinklinger og innlegg i debatten.  

Når det gjelder våre kanaler vil ikke VM i Qatar være en prioritert sak. Her på nettsiden stoke.no vil vi vektlegge saker om klubbens situasjon i kamppausen, supporter aktiviteter og ulike tilbud fremover. Når det nærmer seg oppstart vil relevante opplysninger, eventuelt også fra VM, tas med som bakgrunn.

På facebook vil det kunne komme noen glimt, f.eks om Harry Big Man Souttar, og eventuelt annet som har en link til Stoke. Mesterskapet vil jo bli gjennomført tross et brokete og kritisert bakteppe.

Vi er da klar over alle sider ved dette mesterskapet, og at VM i Qatar nok er det mest kontroversielle mesterskapet som frem til nå har vært arrangert. Det påvirker jo alt – og alle.

Vi synes derfor det er riktig å kommunisere noe rundt dette. Supporterklubben har ingen planer om aktiviteter knyttet til VM. Så får hver og en forholde seg til VM i Qatar, ut fra egne synspunkter og overbevisning.  Debatten om FIFA, korrupsjon, sportsvasking, mesterskap og etiske og sosiale standarder vil fortsette.

Og det er kanskje det viktigste, når alt kommer til alt.

Styret i SCSBN