Harry Ipswich

Fra Stoke - via Arsenal - til Ipswich

Opprettet: fre 20.01.2023 15:14 av Runar Kvernen

Ny exit fra Stoke - Harry Clarke ble tilbakekalt av Arsenal fra sitt låneopphold. Og nå er 21-åringen gått på en permanent overgang til Ipswich, som ligger i toppen av League One. Det er fart i vinduet - på en noe snurrig måte.

Liam Delap gikk på nytt utlån, til Preston North End. Harry Clarke fulgte etter, på permanent basis, til Ipswich Town. Det ryktes at flere låneopphold i Stoke vil bli avsluttet, selv om dette ikke er bekreftet. Så hva er det som foregår...?

Trolig er Alex Neil i gang med en opprydding i spillerstallen. Han må rydde plass til spillere han selv har valgt. Både av sportslige og økonomiske årsaker. Selv om Delap og Clarke er unge profiler, så har jo ikke laget fungert. Og da er det lettest å gå i gang med spillere på lån, selv om det blir litt hakeslepp hos fansen. Det er ikke gitt at spillere på lån er en del av fremtiden for Stoke, til det er det for mange variabler. Moderklubb, agenter, egne ønsker, tilhørighet, pris - og profil. Og så er jo ikke Stoke akkurat den perfekte utviklingsarena om dagen, det kan man vel fastslå. 

Harry Clarke har kobling til Ipswich - han er født der. Kanskje han opplevde at det stoppet litt opp og ble litt traurig i Stoke, så hvorfor ikke restarte i en by og klubb han har tilhørighet til. Og League One, dette kan bli greier. 

AN har nok en plan her, selv om den ikke er så lett å lese. Han sa for kort tid siden at han kom til å gjøre valg som ville overraske. Og slik sett er han godt i gang. Dette er gambling, og som vi vet har den tilnærmingen både utsikter til gevinst og tap.  

Så får vi se.

Foto: Ipswich Town