Frustrasjon!

Opprettet: lør 30.04.2022 18:48 av Rune Øyen

Det ble en frustrerende forestilling igjen av Stoke med rufsete forsvarsspill og personlige feil. Resultatet gir ikke et riktig bilde av kampen som egentlig var ganske jevnspilt mellom to jevne lag, likevel taper vi 3-1.

Stoke satser videre på 3-5-2 formasjonen. Er nok mange som lurer på hvorfor den blir foretrukket fremfor en mer defensiv 4-4-2 eller 4-3-3 når man spiller borte. Det ble en svak åpning av Stoke der forsvarsfeil hos Stoke, gir M’boro en tidlig 2-0 ledelse i 1.omg. Vi hadde våre sjanser også, men det blir liksom ikke noe ut av det.

Synes vår midtbane var svak i 1.omg og klarte ikke å holde på ballen og skape noe fremover. Det blir for ubesluttsomt. Et typisk bilde på det er når vi får en corner etter 35.min, men den slås svakt langs bakken og blir klarert lett av en Boro spiller.

I 2.omg hadde Stoke gjort noen endringer, inn kom Powell for Philogen-Bidace og Fletcher for Forrester noe som gav bedre effekt fremover. Stoke fikk mere grep om kampen og kom til flere gode muligheter. Kampen bølger frem og tilbake med et lite Stokeovertak, men som dessverre ender med et mål imot på nok en dødball/ corner som gir hjemmelaget en 3-0 ledelse. Spørs om Joe Bursik i Stokemålet burde tatt denne, ingen god reaksjon av vår sisteskanse.

Stoke holder likevel trykket oppe, inn kommer Vrancic (for Baker) som bidrar til mere offensiv kraft, og vi får til slutt betalt med en redusering i det 94’de minutt av Nick Powell.

Stoke har ingen god statistikk mot M’boro, og på de siste 10 kampene har vi bare to seire og Boro har 5. Samme kamp i 2021 endte 3-0 til Boro.

Så hva skal man si!? Virker som både MoN, spillerne og vi supportere nå er ganske frustrerte etter en laber 2.halvdel av sesongen og nå vil at denne sesongen skal bli ferdig. Da må det bli en reorganisering av spillerstall og opplegg slik at vi kan begynne forberedelsene til ny sesong med nye målsettinger, som bør være play-off. Håper da Stoke og MoN ser etter noen som kan score enda mere mål, og samtidig får skikk på den defensive strukturen igjen!

Stokes beste denne kamp var Allen, Powell, Vrancic og Tymon, resten hadde ikke helt dagen.

Neste og siste kamp for sesongen er hjemme mot Coventry lørdag 7.mai kl 1330 (norsk tid).

Mange norske supportere er da på tribunen i forbindelse med sesongens supporter tur. La oss håpe laget leverer en god forestilling og avslutter sesongen med stil.

Foto: Stoke City/ The Sentinel/ Getty images