Helt greit!

Opprettet: lør 07.05.2022 18:00 av Rune Øyen

Det ble uavgjort i sesongens siste kamp for Stoke, og helt greit gitt de siste måneders lagform og prestasjoner. Heller ikke denne kampen ble særlig velspilt og sett kampen under ett så er uavgjort et ok resultat da lagene dominerte hver sin omgang.

Første omgang var en begredelig forestilling fra Stoke. Svakt press, upresise pasninger og mye balltap gav Coventry mange muligheter som de til slutt scoret på i det 20 min der Stokeforsvaret igjen ikke henger med, og et skudd som Bursik burde tatt. Virket som spillerne allerede hadde tatt sommerferie!

Stoke holder fast på en 3-backs linje bak, denne gang med unge Sparrow i en posisjon mellom forsvaret og midtbanen som en slags «senter-midtstopper-midtbane» (sweeper?). Virket ikke som det fungerte noe særlig da det ble lang avstand mellom forsvaret og midtbanen. Lurer fortsatt på hvorfor denne 3-back linjen velges fra kamp til kamp!!?Coventry kom overraskende lett igjennom ved flere anledninger og kunne ha scoret flere mål om de hadde vært mere effektive. Isteden er det Stoke som i noen magiske minutter på tampen av første omgang utligner i en vakker kombinasjon mellom Tymon og Clucas der sistnevnte scorer i det 43.min.

Andre omgang starter med mere press og kompakt organisering fra Stoke. Vi kom til flere gode muligheter, men uten å få uttelling. 2.omgang ble en batalje der begge lag virket å kjempe mere om å unngå baklengs en å skape noe fremover. Mye av spillet bølget frem og tilbake mellom 16-metrene, men med et lite Stokepress. Det siste som skjer i denne kampen og sesongen, er en corner til Stoke som ikke fører til noen sjanser, og det ebber ut i uavgjort der begge lags spillere virket fornøyd med at sesongen nå er over.

Det var ca 23000 tilskuere på Bet365 i denne kampen, hvorav ca 50 norske stokies. Spillerne takket de fremmøtte ved i god tradisjon å gå rundt banen og hilse til supporterne.

Mange supportere er nok skuffet etter denne sesongen der vi ender på 14.plass med 17-11-18 i kamper og bare pluss 5 mål i protokollen. Nå gjelder det å starte evalueringen, og etter hvert løfte blikket mot siste helg i juli og ny sesongstart, med nye håp om suksess for vårt kjære Stoke City FC.

Frem til da, God sommer!

Foto: Stoke city/ the Sentinel/ Getty Images