Powell

Ja, og så var det Luton, da…

Opprettet: tor 08.09.2022 19:33 av Runar Kvernen

Match på bet365 lørdag, tippekamptid. Alle typer følelser og undring er i sving. Alex Neil, teamet og spillertroppen prøver å få orden på Stoke Citys sesong. Og det er omtrent det vi vet med sikkerhet.

Luton, med base ca fem mil nord for London, kommer på visitt med velkjente Nathan Jones i spissen. Oppholdet i Stoke var disaster, og etter noen knebøy var Jones tilbake i klubben hvor han faktisk lykkes. Sist sesong førte han Luton til plass seks og play-off. Selv om sluttspillet ikke gikk veien var dette en stor triumf for Jones og The Hatters.

Starten på årets sesong har vært mer trøblete, sist ble det tap hjemme 1-2 mot Wigan. Ett poeng mer enn Stoke så langt, og det sier jo at det slett ikke har vært storfangst. Nå er det trenerrokader på gang på balløya, og Nathan er nevnt i den forbindelse. Vår kommentar – dukker han opp lørdag så dukker han opp…

Men det store spørsmålet er hvilken effekt Neil nå har fått av en tilnærmet hel treningsuke. Han legger ikke skjul på utfordringene, og sier at spillere og laget må opp flere hakk for å hevde seg i divisjonen. Dessuten er det skader, som ikke gjør situasjonen enklere. Det tar jo litt tid å få inn en ny managers egne spilleprinsipper – og få bildet av hva den enkelte og troppen faktisk kan få til. Hver for seg og sammen. I slike situasjoner er ofte et godt grep å forenkle, og få orden på noen få greier først, fremfor å jobbe bredt med det meste.

Skip Baker kan rapportere om knallhard jobbing nede på Clayton i hvert fall!

Lionesses

Mot Reading var det ganske enkelt begredelig, men skal det være noen trøst så kan det neppe bli verre. Og noen svar får jo en ny manager ut av slike kamper også. Nick Powell (hovedbildet) fikk et innhopp sist. På vei tilbake fra skade, igjen. Noe blekt sist, men kan vi håpe på litt magi? Det ligger en kamppause rundt hjørnet fra 17.september, og den blir nok ekstra verdifull for Stoke. Men på veien må jo AN og spillerne prøve å få til noe – ikke minst overfor fansen.

Tirsdag kveld var det fullt trøkk for Lionesses på bet365 (bildet over). Storseier og god stemning, og bøtter med trafikale problemer… Lite tyder på en blåkopi, bortsett fra trafikken.

Denne kampen er rett og slett et stort spørsmålstegn, det kan gå absolutt alle veier. X-files…

Stoke City – Luton Town. Lørdag, kick off 16.00. Stream er annonsert, og Match Centre med løpende rapport svikter aldri. Torden i Oslo holder koken.

Klassisk lørdag, Stoke i fokus. Med åpen utgang.

(PS: Torsdag kveld kom nyheten om at Dronning Elisabeth II er gått bort. Det vil kunne medføre markeringer og seremonier, også innen fotballen. Ligaene vil nå konferere om den videre ferd. Utsettelser kan bli aktuelt. Mer info kommer).

Foto: StokeonTrentLive/PA Wire//Stoke City FC