Stoke jubler

Jacobs drømmeuke

Opprettet: lør 06.11.2021 18:53 av Ola Bjørlo Strande

Jacob Brown har hatt litt av ei uke. Først ble han, for aller første gang, tatt ut i troppen til det skotske landslaget, som skal møte Moldova og Danmark. Så skåret han kampens eneste mål for våre gutter i bortekampen mot Luton på Kenilworth Road lørdag ettermiddag. 

Dermed sikret en skotte Stoke tre viktige bortepoeng for andre gang på rad. Sist var det Steven Fletcher, som brystet inn ballen mot Blackpool. Nå altså Jacob Brown.

Manager O'Neil gjorde en endring fra start siden sist. Wilmot ble vraket og inn kom vår egen Leo Østigard. Og nettopp Leo hadde muligheten til å sende Stoke i føringen etter 19 minutter. Skuddet fra fem meter gikk imidlertid rett i en Luton-forsvarer.

Et drøyt kvarter senere ble kampen avgjort. Smith sendte ballen til Sawyers, som fluktet den videre inn foran Lutons mål. Der fikk Brown stå temmelig alene, og fra seks meters hold dundret han ballen i nettet via keeper.

Etter det hadde ikke Stoke de største sjansene, men det virket likevel som om laget hadde god kontroll. Det ble bare skikkelig farlig en gang for hjemmelaget, da en innbytter nikket ballen i tverrliggeren fra fire meters hold etter 67 minutter.

Det virket som om Nathan Jones sine gutter ikke hadde dagen, og slet med å få til pasningsspillet. Våre menn har også hatt bedre dager på jobben, det må sies. 

Angela Smith oppsummerte det greit på BBC Radio Stoke: It was a scrappy game... Og det var det jo.

Men: Who cares? Tre poeng er det som teller. Med seieren klatret vi opp til femteplass på tabellen før den kommende landskamp-pausa.

Det var en typisk lagseier, der ingen kan klage på innsatsen. For andre kamp på rad ble det vel delt ut fem (5!) gule kort til Stoke-spillerne. Vi får satse på at det ikke skaper karanteneproblemer for oss senere i sesongen.

Av enkeltspillere får Bursik pluss for et par gode redninger, Souttar ruvet som vanlig bakerst og Brown skåret og får tommel opp for det. Men personlig syntes jeg det er verdt å trekke fram Thompson og Sawyers denne gang. De styrte spillet på midtbanen på en fremragende måte, spesielt defensivt. 

Leo gjorde heller ingen store feil, bortsett fra et litt unødvendig gult kort. Vi gratulerer samtidig Danny Batth med sin kamp nummer 100 for Stoke. Og om 14 dager er det på'n igjen. Peterborough hjemme på Bet 365 - det bør bli tre nye poeng da!