Januar

Januar vil definere sesongen

Opprettet: fre 07.01.2022 11:04 av Runar Kvernen

Etter utsatte kamper og nye datoer: Stoke City skal spille ytterligere fem kamper i januar. Etter dette vil det være en drøy tredjedel igjen av sesongen. Men likevel - årets første måned blir nok definerende for Stokes sesong, slik det har blitt. Det startet dårlig mot Preston. Men, en bra rekke nå, så er Stoke med der oppe i en jevn liga.   

The Mighty Potters ligger etter skjema, med tanke på Topp 6 flight. 35 poeng etter 24 kamper gir et snitt på magre  1,46 – som gir ca 64 poeng ved sesongslutt. Det er altfor lite med tanke på kamp om Playoff.  Stoke må nok runde 75 poeng for å være i den loopen, og hva innebærer det fremover?

Numero uno: Sette sammen noen rekker med seire og trepoengere. For eksempel: 10/11 poeng, på de fem neste. 3-1-1 – 3-2-0. 45/46 poeng i slutten av januar, da er Stoke med. Og at man holder seg på det snittet, og vel så det, gjennom februar og mars. Det kan være greit å ha litt å gå på, for i april møter Stoke nesten utelukkende topplag… Nå er ikke det noe umulig heller, gitt at skadesitsen bedrer seg noe. Men det blir mange kamper mot lag som er der oppe – eller er på vei opp. Det kommer lag bakfra nå, ikke minst Middlesbrough og Sheffield United. Enda hardere i toppen.

ny supp jan

Formkurven…

Utfordringen er at Stoke har en av de svakeste formkurvene i ligaen den siste måneden.  Det er redegjort for dette fra mange ulike hold, skader og alt inkludert. Men fortsatt skal troppen være i stand til å få til noe mer, løpet er ikke kjørt. Og det er ikke så lenge siden kampen mot QPR i London, 5. desember. Sesongen har ikke bare vært nedtur. Kanskje en god signering eller to i januarvinduet, det vil hjelpe på. Men O’Neill må uansett få snudd den trenden laget er inne i, på en eller annen måte. Og da er det nå januar, og godt med poeng på de fem kampene, som er oppgaven på kort sikt. Ellers er nok dette langt på vei avgjort, med tanke på i hvert fall kamp om Playoff. Stoke må være på stigende kurs om det skal være realiteter i ambisjonene.     

NB! Form og fangst hos motstanderne kan endre seg, men her er utgangspunktet for rekken med kamper som O’Neill og spillerne må håndtere de neste ukene:   

 Onsdag 12. januar: Barnsley – Stoke, 20.45 (utsatt fra Boxing Day)

Dette er virkelig nøkkelkampen. Barnsley på nedrykk, skral sesong. Her kan Stoke slå tilbake, og få ny giv inn videre. Stoke kan ikke tape mot bunnlagene, og fortsatt ha et håp om noe annet en mid table.

Søndag 16. januar: Hull – Stoke, 13.00

Også vertene har hatt en trøblete sesong. Nede på 19. plass før det braker løs igjen, og ikke akkurat stigende kurs. Stoke med fortsatte ambisjoner om Topp 6 vet hva som gjelder her.

Lørdag 22. januar: Stoke – Fulham, 16.00

Vi husker bakoversveis i det omvendte møtet. Fulham er ute av Topp 2 før pausen, men vaker der oppe med en rekke uavgjorte kamper, og tap nå sist. Ingen kollaps, men dropp i form og resultater.

Tirsdag 25. januar: Coventry – Stoke, 20.45 (utsatt fra 18. desember)

Coventry har vært en stor overraskelse, og har hevdet seg på øvre del av tabellen. Men nå har det blitt uavgjorte og tap i skjønn forening – ingen umulig oppgave dette heller.

Fredag 28. januar: Huddersfield – Stoke, 20.45

Januars vanskeligste match. Vertene er, sammen med Blackburn, Middlesbrough og Sheffield United, de klart beste formlagene i Championship – før serien starter opp igjen. Men umulig – selvsagt ikke. 

Supp januar

Resten av sesongen

Etter disse har Stoke gjennomført 29 kamper, nøyaktig 63 % av sesongen. Et par kamper senere er da 2/3 av sesongen formelt på plass.  Joda, det vil da være en del matcher igjen, men Stoke må levere en troverdig søknad, overfor eget prosjekt og fansen, den nærmeste tiden.

I februar er det et knallhardt program med seks kamper, noe roligere med fire i mars. Før Stoke dundrer inn i serie med seks kamper mot topplagene i april. Siste match er som vi vet hjemme mot Coventry lørdag 7. mai. Fellesturen lever fortsatt.

Det gjør også håpet. Fansens siste forsvarslinje, håpet…

Vi skal huske på at det er små marginer. Lagene foran og rundt har heller ikke strøkne rekker, Championship er røffe saker. Hvis O’Neill og teamet finner noen løsninger og grep – gjennom januar - så har Stoke City fortsatt muligheten.

Foto: StokeontrentLive/PA