Frozen

Joda, vinduet kan komme på gløtt

Opprettet: ons 29.12.2021 14:38 av Runar Kvernen

Januarvinduet åpner. Klubben er godt forberedt, men O’Neill gjør sitt beste for å dempe forventningene. Det er ganske frosne tider, men overgangsvinduet kan komme på gløtt.

Etter en gedigen ryddesjau har Stoke nå en mindre tyngende økonomi. Spillerstallen er kraftig redusert. Flere håpløse kontrakter er historie. Men det er fortsatt stramt, av flere årsaker. En sak er at det er få tilgjengelige spillere, og hard konkurranse om de som er i markedet for overganger. Og da koster det selvsagt enda mer. Her har også Brexit spilt inn, det er høye krav for å få arbeidstillatelse. Og så må Stoke fortsatt ta hensyn til de finansielle reglene (FFP), handlingsrommet er ikke gedigent. Det kan være modellen en ut og ett kjøp inn. Eller et par på lån ut sesongen. Stoke trenger virkelig spillere inn, etter flere leie langtidsskader.

Behovet er udiskutabelt, og her på nettsiden spurte vi om hva som burde være Pri 1. Norske fans mener Stoke trenger nok en stopper (49%) – og en spiss som bøtter inn mål (33%). Noen haket også av for at klubben saklig sett trenger en i hvert ledd sentralt – også på midten. Det siste er nok et større hodebry for O’Neill enn det som erkjennes utad. 

Ryktene vil florere, her på nett og face i Norge har vi ett navigeringspunkt - og ett only: Når en overgang – inn eller ut – er bekreftet på stokecityfc.com. Da formidler vi nyheten, med stempel…

Vi får håpe at varme vinder bringer noen forsterkninger til Stoke.   

Foto: Pixabay