To klubber som vil ut av skyggene

To klubber som vil ut av skyggene

Opprettet: ons 14.04.2021 07:07 av Runar Kvernen

Preston North End er både på opp- og nedtur. Vanskelig å bli klok på, og det gjelder også for Stoke City. To klubber som ikke helt får det til møtes på bet365 lørdag. En unik anledning for begge.   

Preston avsluttet for kort tid siden samarbeidet med den respekterte manager Alex Neil. Ny manager skal ansettes først til sommeren. Klubben skal ha fått inn 58 offensive søknader (!) i løpet av et par døgn etter at Neil forlot Deepdale i Lancashire, nord for Liverpool.

Caretaker er klubbens egen Frankie McAvoy. Han er aktuell som en permanent løsning, det kommer an på resultatene fremover, formidler lokale medier i området. Sterk uavgjort med 1-1 hjemme mot det desiderte topplaget Norwich. Så borteseier mot Swansea, 0-1. Sistnevnte ser ut til å ha hentet seg inn, tapsrekken sluttet der. Solid av gjestene likevel. Men så: Tap  0-5 i siste match hjemme mot Brentford – som da endelig fikk fart på resultatene i opprykkskampen igjen.

Så dette er altså The Lilywhites sine tre siste, det svinger alle veier, mot tre toppklubber, det må nevnes. Likevel, sesongen sett under ett har vært skuffende, laget ligger på 16. plass med 48 poeng. Stoke er i en blindgate. Tap hjemme 1-2 for Millwall, og så 2-0 borte mot Birmingham, understreker det. I tillegg er poengfangsten i andre halvdel av sesongen sum total skuffende. Selv med seier i de to siste ville Playoff vært langt utenfor rekkevidde. Det toget gikk tidligere.

To klubber som vil ut av skyggene

Nå mangler Stoke ett poeng på å tangere forrige sesong, en passering av 56 poeng er nettopp det – et poeng. Med litt ulikt utgangspunkt, dette er en viktig match, med tanke på fortsettelsen. Det gjelder managerne, og to klubber som vil ut av skyggenes dalføre.

O’Neill og Stoke City trenger virkelig å vise frem noe annet og bedre nå i innspurten. Det er snakk om systemer og taktikk, men uansett så er prestasjonene fra spillerne det som er aller viktigst. Sist var det vel kun John Obi Mikel som var opp til standard, kanskje også Harry Souttar, ellers var det grått og tilnærmet hjelpeløst også individuelt. Det må O’Neill få orden på, og det haster. 

Billy McKinlay forsvant fra Stoke, og ny mann var på plass et par dager senere. Dean Holden (41) er ny assistant manager, og har alt vært med på økter nede på Clayton. Det blir spennende å følge også denne signeringen. Holden er kjent for sitt arbeid med talenter og unge spillere. Nå blir det neppe store omveltninger på dagen, med fem kamper igjen av sesongen. Men endring må det bli, på banen.

To klubber som vil ut av skyggene

Elendige resultater sliter på internt, ut mot fansen og når det gjelder videre positivitet rundt prosjektet. Det er svært mye å spille for i de siste kampene. Og det bør vises mot Preston. Kanskje er tiden inne til å gi U23-spillere enda mer spilletid.  Christian Norton erstattet Steven Fletcher etter 68 minutter i siste match, og det ga energi i hvert fall. Risikoen er liten, og mulig gevinst er ganske stor

Stoke City – Preston North End. Serierunde 42. Lørdag. NB! - fremskutt kick off til 13.30 norsk tid. Denne går på Viasport 2. Ingen stream i klubbkanalen, kun til UK & Ireland - og dark market territories. Så kan man mot et mindre gebyr også stille inn Kurer apparatet på BBC Radio Stoke, via Stoke City+ Live.  Match Center er en trofast og raus følgesvenn for løpende tekstlige oppdateringer.   

The End is near – Preston North End…

Runar Kvernen