Etebo

Knapt bekymring om spillere på lån

Opprettet: ons 18.05.2022 16:25 av Runar Kvernen

På det meste passerte Stoke City glatt et tosifret antall seniorspillere ut på lån, over år… Katastrofale signeringer, mismatch og overtallighet opp mot planene. Tapsprosjekt på tapsprosjekt. Nå er dette knapt til bekymring, og det sier noe om ryddejobben som er utført.

Peter Etebo (bildet) har kontrakt med Stoke ut kommende sesong. Oppholdet i Watford ble ingen suksess, skifter av managere og langvarig skade. Watford rykker ned, og alt tyder på at Etebo ikke blir med videre. Da er det tilbake i Stoke, men der vil han jo ikke være, og klubben er neppe positivt innstilt heller. Så da blir det enten en siste sesong sesong  på utlån, hvis da ikke klubb og spiller opphever kontrakten. Stoke må uansett avskrive tapet for siste kontraktsår, og slipper styr og jakt på inndekning. Etebo kan fritt signere hvor han vil

Så har vi Benik Afobe. Han har gjort sine saker bra i Millwall, og han har også ett år igjen av kontrakten med Stoke. Her kan det bli rift om spilleren, og kanskje kan Stoke dekke inn litt av tapet med en permanent overgang. Utlån blir ikke noe problem.

Og dette er de to spillerne Stoke nå har «på utsiden». Det er håndterlig. I tillegg er vel Tom Edwards i USA, men dette skal heller ikke være noen big deal.

Kort sagt: Endelig!

Foto: BBC/Getty Images