Clayton

Kortreist fra Clayton til Coventry

Opprettet: ons 15.12.2021 21:06 av Runar Kvernen

BREAKING: Kampen avlyst grunnet Covid-19. Oppdateringer kommer. 

Da er det klart for serierunde 23. Stoke City tar den relativt kortreiste turen sørover til Coventry. Etter denne matchen er serien halvspilt – et viktig navigeringspunkt for sesongen. Hva kan vi forvente? Som vanlig: Helt åpent…

Som mange vil erindre spilte The Sky Blues på velkjente Highfield Road i gode gamle dager. Det varte til 2005. De siste årene har det vært en del kål med den nye hjemmebanen, og klubben har spilt i Birmingham et par sesonger. Men nå er det velkommen til Coventry Building  Society Arena, intet mindre, så da vet vi det. Klubben holdt seg faktisk på øverste nivå i England fra 1967 til 2001, og så har det vært mye nedtur både på og utenfor diverse baner siden en gang.

Klubben var tilbake i Championship sist sesong, og holdt seg. Denne sesongen har Coventry vært den store snakkisen. God start og helt i toppen. Så har det flatet noe ut, fire uavgjort og ett tap på de fem siste, men dette har vært mot flere av topplagene, eller klubber som er på gang. Så det er på ingen måte snakk om kollaps.

Stoke innehar plass 6 – Coventry ligger på plass 7. Litt tidlig å snakke om 6p kamp, men utfallet av kampen påvirker da plassering over eller under den magiske Playoff streken. Sist greide i hvert fall Stoke å holde M’boro på avstand. Nå har The Potters mulighet til å befeste plassen blant Topp 6, ved halvspilt serie.

Det er neppe dette O’Neill og spillerne er mest opptatt av. Det handler om prestasjonene, individuelt og kollektivt. Opp mot balanse i laget, form og taktiske grep. Skadene får man gjort lite med, og selv om Stoke ikke tåler så mange smeller til nå: De tilgjengelige spillerne må gjøre jobben. Batth er i hvert fall klar etter dead leg (!) fra siste match. Vi får håpe at treningsuka på Clayton har vært helsebringende og givende. Bilder kan tyde på det…

Coventry

Dette er helt åpent, igjen. Stoke har et toppnivå som få andre klubber matcher, men kan også ha kamper som er mye lenger ned på skalaen.

NB! Så er det usikre tider, ingen mørke skyer over akkurat denne, men Corona pass for publikum kreves fra nå av både borte og hjemme, og flere klubber i England sliter med smitte og utsatte kamper.

Hvis alt går etter planen:

Coventry City – Stoke City, lørdag. Kick off 16.00. Kampen streames via Stoke City + Live, to all overseas markets and territories. Four camera production og greier. £10. Så kan man alltid stole på gebyrfri og løpende tekst oppdatering via Match Centre på stokecityfc.com.

NB! Ved denne anledning går kampen også på Viasport 2/Viaplay. Av noe uklare årsaker: En kringkasting buffet i særklasse, med andre ord.   

Det blir ingen ettermiddag på Tordenskiold, av grunner vi kjenner. Utelivet i Norge er på vent. Da er det bare å ønske alle lykke til i julestria, og med mulig inntak av signaler og annet på bopel.

Status Stoke etter halvspilt sesong kommer til en nettside nær deg etter lørdagens oppgjør…

Foto: Stoke City FC