TP

Legger opp som manager

Opprettet: tir 31.01.2023 14:31 av Runar Kvernen

Tony Pulis (65) har annonsert at han pensjonerer seg som manager. Dette fremkom i et intervju med Sky Sports, og nyheten gikk umiddelbart rundt hele fotballøya - og vel så det. TP er en profil - i mange sammenhenger, ikke minst i Stoke City.  

Anthony Richard Pulis - altså Tony, også kjent som den sta waliser. En spillerkarriere i lavere divisjoner fra 1975 - 1992. Tok UEFA- A trenerlisens som 21-åring... Retningen var klar. Okei, men han var in the game i mange år som spiller. Så manager i Bournemouth i 1992, og siste oppdrag var for Sheffield Wednesday i 2020. En lang karriere. Aldri nedrykk - ofte underdog. Ikke alltid den vakreste fotballen, men du verden så effektiv. Det har han vist i flere klubber, og ikke minst i Stoke - som nok var et høydepunkt i karrieren. Sammen med redningsaksjonen for Crystal Palace i 2013 - 2014. Der røk han dessverre uklar med eierne - dette kunne også blitt noe virkelig stort.

Men Stoke City: To perioder, fra 2002 - 2005, islandske eiere ble for mye, og han hadde ett år i Plymouth Argyle. Men så hentet Peter Coates både hjem klubben - og TP, og for en reise det ble. Opprykket til PL i 2008, working aaard sesonger, Rorys lange kast, semifinalen mot Bolton - og FA cup finale... Spill i Europa. Det var tider. De kommer ikke tilbake - og nå blir det heller ikke flere comeback for Tony Pulis. Han sier selv at tiden nå har gått fra ham som manager. Vi håper å få høre fra ham nå og da!

Med du verden... Thanks TP! 

Foto: Stoke City Sentinel