Litt om havet, klimaendringer og hva det kan føre til…

Opprettet: tir 23.11.2021 18:18 av Svein Moen

November er nå, før vi har fått sukk for oss, snart henvandret og Championships seilas i smult farvann er da som regel over. Høy sjø, rokk og fokk er på vei. De som har sittet på sin brede bak på sin høye hest, klaskende på sine trinne lår mens poengene har lavet stille ned som manna fra det gavmilde oven, vil brått befinne seg kavende i de iskalde frådende brenninger, hengende i en sleip taustump med sprellende ben mens poengene har funnet seg andre lønnlige skjul å dale ned.

Litt dramatisk opptakt i dag, hører årstiden til det også, men signalene er der allerede. Bournemouth som så ut til å bli sesongens kandidat som sesongens «evig grønne skifte» har nå gått på to tap på de tre siste kampene. Nå sist helg mot det kriseherjede Derby, som vartet opp med knallsifrene 3-2 på hjemmebane. Det er vel heller ingen grunn til å tro at Fulham skal kunne spille sesongen igjennom uten en skramme i lakken her og der.

Statistikken til Stoke faller vel også inn i dette bildet nå som The Potters har radet opp med tre trepoengere på rappen. Har vel en følelse av at O’Neill, stående foran styret har hatt like store problemer med å gjøre saklig rede for de tre siste seierene som noen av de siste besynderlige poengtapene. Men disse resultatene gir uansett grunn til en befriende god følelse nå før den krevende desember/ januar- raptusen setter inn og som Stoke har kommet heller dårlig utav i det siste sesongene.

Bortekamp mot Bristol City onsdag. Vertene sliter tungt i tabellens nedre avdeling. Vurderingen av sist ukes motand var «moderat», tror vi kan gå for det samme her. Når lagene entrer matta på Ashton Gate i flomlyset vil hele syv mann være utilgjengelige for Stoke mens The Robins vil ha fem i manko. Det som kan gjøre er vesentlig forskjell i potten til The Potters er om Campbell er så tett på 100 % restituert som innhoppet sist ga et glimt av. Det var absolutt overbevisende og det til og med før forventet ferdig rehab. Går for et tett oppgjør, men om Stoke presterer som i det siste og samtidig greier å bite seg fast i den fliken av flaks som flagrer der fremme så...

Bilder og kjappe replikker direkte fra Bristol og oppgjøret formidles på Viasport 2, oppstart kl. 20:45. Ingen stream. Det er bare å følge trygge prosedyrer enda en stakket stund før adventen slår inn med sitt sedvanlige styr og ståk. Tordenskiold er forhåpentligvis ganske skjermet og stiller som vanlig.

Hva med en treer nr. fire, lurer litt på hvordan det må smake?