Leo

Luton siste før ny kamppause

Opprettet: tor 04.11.2021 15:52 av Runar Kvernen

Tre uhyre viktige poeng borte mot Blackpool midtuke. Nå venter Luton Town borte lørdag, det er siste oppgjør før det blir en ny kamppause. Kan Stoke flyte videre på oppturen i nordvest, og befeste posisjonen som en reell utfordrer i toppen av ligaen. Svaret er ja.

Vi kjenner jo alle historien om Nathan «too much» Jones i Stoke. Det gikk skrekkelig dårlig. Men i Luton har han fått det til, både før han forsøkte seg i Stoke, og etter knebøy og comeback i en ny runde. The Hatters slo Middlesbrough 3-1 tirsdag, på Kenilworth Road Stadium nord for London. Kapasitet drøye 10.000, en liten og intens klubb som nok passer Nathan bra. Luton ligger poenget bak Stoke. De ti siste viser fire seire, fire uavgjort og to tap. Ingen klar tendens. Resultatene svinger.

Det har det også gjort for Stoke, og som vi vet er en nøkkelfaktor i Championship å sette sammen så mange tre poengs rekker som mulig. Serien er tett, og lag som plukker jevnt og trutt får godt betalt. 

Det var lettelse og glede onsdag kveld, og håpet er selvsagt at Stoke kan bygge videre på dette – og få med seg et resultat også nå på lørdag. Det bør ikke være umulig, Luton er et ok lag, men ikke mer enn det. Stoke har garantert et høyere toppnivå, og tas det ut på riktig vis så er mulighetene gode.

Fletych

Stoke holdt nullen mot Blackpool, selv om det var noen rystelser i første omgang. Og laget viste karakter etter hvilen. O’ Neill har slitt litt med å komponere bakre treer. Det vil være overraskende om ikke den blir Ostigard, Souttar og Batth fra start mot Luton. Leo var knallgod etter at han kom inn i pausen, det er det enighet om også i England, inkludert fra O'Neil. Fremover var både Fletcher og Brown på hugget onsdag, og midtbanen tok tak etter pause. Mange hadde en god opplevelse.

Kort hviletid, men slik er det. Tiden nede på Clayton brukes nok godt, med resultatet onsdag for alt det er verdt. Og det er ganske mye. Nok et godt resultat vil være gunstig for å bygge confidence gjennom pausen i serien.

Luton Town – Stoke City, lørdag 6.11, kick off 16.00 norsk tid. Stream to all markets and territories, via Stoke City+ Live. Match Centre på stokecityfc.com tilbyr som vanlig løpende oppdateringer for free, og på stoke.no vil nok Nye Forum gløde videre… Tordenskiold i Oslo tilbyr signaler og drikke.

Det er bare å tune inn, på en eller annen måte.