Mye avklart - drama i bunn

Mye avklart - drama i bunn

Opprettet: man 03.05.2021 12:49 av Runar Kvernen

En serierunde gjenstår i Championship. Direkte opprykk og Play off plasser er avklart, men det er drama i bunn. Derby og Sheffield W møtes i siste runde, begge kan rykke ned. En hengekamp er joker.

Stoke City flyter inn mot siste kamp i en grå tåke, og frustrasjonen er økende. Men heldigvis er ikke klubben invovert i nedrykksstriden, i hvert fall. Men det er fire lag, med mye på spill. To tradisjonsrike og store klubber står i fare for å måtte ta turen ned på nivå tre.

Derby County har en lang tapsrekke, og Wayne Rooneys karriere som manager har fått en skikkelig smell, fra start. Mange anstrengte intervjuer... Åtte tap på de 10 siste, og seks på rad før siste serierunde. De har tre poeng å gå på, men formkurven er skrekkelig. I runde 46 møter de Sheffileld W hjemme, klubben som ble trukket seks poeng før seriestart. Men sesongen har vært elendig for The Owls også. Spørsmålet er om avgjørelsen om å sparke redningsmannen Tony Pulis etter bare 10 kamper står seg særlig godt. Det laget som taper oppgjøret lørdag lever mer enn farlig, da er det trolig kjørt.

Og jokeren – det er Rotherham. De har hatt flere hengekamper til gode, men med liten uttelling. Nå er det en kamp ekstra å gjøre det på. De møter Luton tirsdag 4. mai, før turen går til Cardiff i siste serierunde. Dette blir drama til siste spark.  

Wyccom kjører rock’n roll helt inn, og slo Bournemouth, (!) 1-0 sist. Klubben og manager Nigel Ainsworth har sjarmert mange denne sesongen, og har aldri gitt seg. Men det ser ut til å bli nedrykk, sum total. Ikke minst målforskjellen sørger for det nå i innspurten.  

Mye avklart - drama i bunn

Når det gjelder nedrykk fra Premier League så er Sheffield United for lengst nede. Det kan bli en mørk sesong for lagene fra den gamle stålbyen… Og så ser det ut til at West Brom og Fulham slår følge, men her er det noen flere serierunder igjen.

Hull er klar for opprykk fra League One. Det er også Peterborough, med Joe «Emergency» Bursik på laget. Hans strafferedning for et par serierunder siden ble avgjørende. Den første redningen fra 11 meter fra en Stoke keeper på mange år, riktignok for en annen klubb…

Og så noterer vi at Sunderland «’Til I die» ser ut til å ta tredjeplassen, og kan spille om Playoff…

Stoke spiller ikke om noen ting som helst, med en kamp igjen. Greit at det ikke er desperat kamp  mot nedrykk, det er det alminnelig enighet om. Men det er en dyster avslutning for MON og at the moment Not so Mighty Potters. 

Runar Kvernen

Foto: Derby County FC/dcfc.co.uk