Kadif

Nå handler alt om Cardiff

Opprettet: tor 28.10.2021 11:41 av Runar Kvernen

Tre strake tap i serien. Knepne, men det påvirker ikke fraværet av poeng i matchene. Exit i Carabao mot Brentford er til å leve med. Nå kommer et lett havarert Cardiff til bet365 lørdag. Dette er en definerende kamp inn mot halvspilt sesong.

Vi dropper skjebnekamp, avgjørende osv. Sesongen er fortsatt lang. Men definerende er den. Det er noen åpenbare grunner til det. Stoke Citys erklærte mål er en Topp 6 sesong. Da kan ikke tapsrekken stadig utvides. Statistikken fra de siste sesongene viser at det kun ved ett tilfelle har blitt direkte opprykk for klubber med 10 tap. Det ligger under tosifret. For Playoff er «kvoten»  mer i retning 12-13, da forutsatt at man henter trepoengere. Stoke har nå fem tap, og kun en knapp tredjedel av sesongen er spilt.

Så vet vi at tap på rad skaper usikkerhet og negativitet, det blir et problem i seg selv. Derfor er denne matchen uhyre viktig, slik situasjonen er blitt.  Det handler om å snu sesongen, inn mot neste kamppause, november og det knallharde juleprogrammet.

Alle er klar over dette, også nede på Clayton. Men hva er det som må til? Ser vi på de siste kampene er det noen fellestrekk.

Når man leder 1-0 borte på Bramall Lane, og klokka tikker mot 80 minutter, er det naivt å kaste alt fremover, inkludert forsvarsrekka (!) for mål nummer to. Det går både på spillere, og taktiske grep.  

Jevnt hjemme mot serieleder Bournemouth, et klønete balltap og påfølgende glipp fra Davies ble forskjellen. Men Thompson satte ballen i stanga rett i etterkant, dette var jevnt.

Millwall i London, flott ledelse midtveis i første omgang, og så to markeringsglipper det første kvarteret etter hvilen.  

Kadif 2

Stoke var altså på ingen måte sjanseløse i noen av disse oppgjørene. Også andreomgangen mot Brentford var positiv. Men oppsummert: Mer kynisme, det er første bud. Luke vekk defensive glipper er også en åpenbar korrigering, det skorter litt på samhandlingen og markeringene når ballen havner i egen boks. Det er de avgjørende øyeblikkene defensivt. O’Neill stabler og stabler, er det tid for en pause for Wilmot? Og så er det balansen på midtbanen – er det nå duket for å spille inn Jordan Thompson på fast basis? Selv om det skulle sette Clucas og Allen, også i skadefri tilstand, på benken?

Og så har Stoke heller ikke denne sesongen fått frem en klinisk spiss, så langt. Powell er ute lenge, og Campbell trenger tid – kanskje mer tid enn mange håper på. Nå er det ikke avgjørende hvem som scorer, men det er en fordel at en eller flere av spissene gjør det jevnt og trutt. Anyone…?

Cardiff sparket veteranen  Mick McCarthy etter åtte strake tap sist helg. På bet365 stiller det caretakers og greier. Nå mangler det bare at det gir klubben et boost – akkurat i denne kampen.

Uansett: Nå handler det om å snu en tapsrekke for Stoke, og definere sesongen i retning opp og frem igjen. Cardiff, som vi vet uttales Ka:dif - bør være overkommelig, med eller uten fonetisk r – og manager.

Stoke City – Cardiff. Lørdag 16.00. Kampen går på Viasport 2 i Norge. Match Centre gir løpende  oppdateringer. Torden i Oslo er på laget.

Så får vi se hva laget blir – og hva Stoke City presterer.   

Foto: Stoke City FC/Stoke City Sentinel