Bramall

Neineinei: Tre fatale minutter på tampen

Opprettet: lør 16.10.2021 21:17 av Runar Kvernen

Sheffield United – Stoke City: 2-1.  Det lå an til en vakker seier på Bramall Lane, tross en trøblete første omgang. Jacob Brown leverte en klasse enkelt prestasjon ni minutter etter hvilen. Stoke kjørte over vertene, men så…

Ut av ingenting kom 1-1 etter 80 minutter. Mot spillets gang, som det heter. Men det var det virkelig. Stoke ble rett og slett tatt på en kontring, havnet i undertall, og det var det. Men det skulle bli verre: Tre minutter senere glapp det i markeringen i feltet, og kampen var fulstendig snudd på hodet. Nærmest surrealistisk. Stoke forsøkte på en sluttspurt. Fletcher kom inn, og la ballen i vinkelen etter 89 minutter, men offside… Corneren på overtid, neida.

Dette var kampen som svingte alle veier. Stoke hadde et par eventyrlige sjanser i første omgang, men bildet var mer sammensatt enn som så. Sheffield United hadde enorm energi, og tempo. Stoke var på etterskudd over hele banen. Sheffield United har slitt etter nedrykket, men viste i denne matchen at de har mer inne enn det det har vist til nå. Ingen bør være overrasket om klubben klatrer etter hvert. Da er det rimelig typisk at dette fremkom mot nettopp Stoke.

Uavgjort 0-0 til pause kunne like gjerne vært 3-1 til hjemmelaget. Stoke løftet seg markant etter hvilen. Tempo i ball, og nå var det hjemmelaget som ble løpende på etterskudd, Stoke kom foran. Et enormt trykk. Jacob Browns scoring kunne vært nok. Spørsmålet er om Stoke ble for ivrige i jakten på 0-2, og havnet inn i en felle på det. Skremmeskuddene fra første omgang er et argument i den retning. Og det glapp, skikkelig. Det blir nok noen videoklipp, analyser og ekstra overlegninger nede på Clayton i løpet av helga.

O’Neill var forståelig nok skuffet – dette kunne Stoke dratt hjem, borte. En uavgjort, greit nok. Og apropos borte, det er en gryende bekymring at bortestatistikken er hakket for lurvete. En seier og kun fem poeng på seks bortekamper er ikke godt nok i en top flight sammenheng. Likevel, Stoke henger med der oppe.

Hjemme har Stoke vært bunnsolide. Nå er det duket for en real toppkamp allerede tirsdag, serieleder Bournemouth kommer til bet365. Flere spillere må løfte seg. Championship er ikke noe hvilehjem…

Foto: Stoke City Sentinel/PA