22/23

Ny sesong er allerede i full gang

Opprettet: søn 08.05.2022 11:31 av Runar Kvernen

Tre kontrakter ble forlenget allerede før siste seriekamp. Overgangsvinduet åpner i følge rapporter 10. juni, men avklaringer i eksisterende tropp er i full gang. Og kommende sesong blir under Michael O’Neill ledelse, selv om frustrasjon og skuffelse har reist spørsmål.

En viss research inn mot kilder i og nær klubben bekrefter dette. Det er nåværende management som skal avklare kontrakter og signere spillere, det arbeidet er jo i gang. Og derav følger ansvaret for the upcoming campaign. Nå endrer jo ting seg raskt i fotball, men dette er Stoke Citys plan.

Vi tar ikke en vegg-til-vegg analyse her, i juniutgaven av Potters News ser vi nærmere på denne sesongen, og hva som kreves i den som kommer. Inkludert kritiske røster til Status Stoke.

O’Neill har ett år igjen av kontrakten, og klubbens eiere vektlegger nok O’Neill som redningsmannen,  og at han har stått for ryddesjauen i en altfor stor og dyr tropp. Stoke har vist et godt toppnivå, tross ustabile prestasjoner. Hele veien har han hatt en hånd på ryggen opp mot økonomi og Financial Fair Play. Eiernes redningspakke gjør at handlefriheten, bokstavelig talt, er en helt annen foran sesongen 2022/23. 

Den nærmeste tiden kan det forventes ytterligere nyheter fra klubben, om hvem i i nåværende tropp som frigis, eller blir med videre. Et stort antall kontrakter går ut nå til sommeren, og det gir en anledning til å restarte, inkludert bedre økonomi inn mot signeringer. Nå har det vært mye lån.    

Men sak er nok klar: Mye må rettes opp, og forventingene til kommende sesong er markant fremgang, i praksis Playoff.

O’Neill hinker fortsatt litt rundt etter skifte av hofte, men dette med kontrakter og signeringer lar seg utmerket godt kombinere med rehab. Og det starter ikke på zero dette her, mye er nok bestemt allerede. Så kommer det jo litt an på spillerne selv, og interessen fra andre klubber. Stoke styrer det meste, men ikke alt.

Dette er utgangspunktet, så får vi følge med fremover.

Foto: Stoke City Sentinel/PA