Overganger

Overganger er i gang

Opprettet: ons 02.06.2021 09:06 av Runar Kvernen

Da er overgangene i gang. Nytt overgangsvindu, med utlufting. Vinduet åpnet 9. juni – og varer frem til og med 31. august. For Stoke Citys handler det i stor grad om spillere ut gjennom svingdøra.


Mange rykter og oppslag i medier, men intet er sikkert før det er bekreftet på stokecityfc.com


Grunnet pandemien ble det forskyvninger av både seriestart og tilhørende overgangsdatoer sist sesong. Nå er datoene mer i tråd med tidligere sesonger. EFL legger opp til at de tre ligaene under PL starter med overganger 9. juni – og avslutter 31. august. NB! Det kan bli noen justeringer, men Skysports melder nå at det er slik dette blir.


Så kan det være at det også i år lages et ekstra lite luftevindu, som åpner for at spillere kan gå fra PL og nedover i EFL i en kortere periode etter det ordinære vinduet. Her er det ofte snakk om lån. Dette er ikke bekreftet. 


Men uansett: Det er altså klart for en uhyre viktig periode, det gjelder alle klubber. Men Stoke City har en særegen utfordring. Fortsatt altfor stor stall, inkludert for mange med høye lønninger på utlån, samtdig som klubben trenger noen inn. Dette henger sammen, og det er ikke grunn til å vente mange spillere inn på Clayton. I hvert fall er det en forutsetning at Stoke får løftet betydlige kostnader vekk fra lønningslista før det kan være snakk om nye signeringer.


Klart for overganger


UEFA har bebudet at de skal se på Financial Fair Play i løpet av året. Ordningen er aktverdig, men  stram – og rammer klubber med solide eiere og økonomi. Som Stoke City. Inntil videre må klubben bare operere innenfor gjeldende regelrverk.


Noen kontrakter er viktigere enn andre, og betydelig mer tyngende. Men også mengden er et poeng. Svært mange spillere har kontrakter som utløpet sommeren 2022. Her ligger det også en mulighet for å avslutte noen det siste året av kontraktsperioden, uten å ta ekstra tap på avskrivinger.


Før vinduet åpnet var Wimmer ute. Så Lindsay. Det kommer mer.  


Noen muligheter – og mange utfordringer.