Ince

Positive glimt og rynker i panna

Opprettet: søn 09.01.2022 18:48 av Runar Kvernen

Stoke City – Leyton Orient: 2-0. Joda, visst var det positive glimt, som er verdt å ta med seg. Men også bekymring, gjestene fra League Two skapte 7 – 8 STORE sjanser mot et vaklete Stokeforsvar. Det er mye, motstanden tatt i betraktning.

Nå gikk det bra, mest takket være fravær av avslutningsferdigheter hos Leyton Orients spillere. Og så skal vi ikke ta fra gjestene all mulig ære, det var et kvikt og brukbart lag dette, som nok spilte uten press. Men de har all grunn til å fortvile en smule, med noenlunde uttelling ville de vært nær seier og avansement i FA-cupen.

Chester og Fox er ikke der de skal være. Og når løpene fra midtbanen heller ikke blir plukket godt nok opp – ja da vil kløneri og feil vurderinger og plasseringer straffe seg, mot bedre motstand.  O’Neill ser nok dette, og må fortsatt i tenkeboksen på hvordan han skal stable det mannskapet han har til disposisjon videre i januar.

Men de positive glimtene var også tydelige. Stoke skapte en del. Skadeforfulgte Alfie Doughty viste hva han er god for - og var meget bra på venstre kant. Assisten på første scoring var glitrende, rett før hvilen. Tom «Lasarus» Ince hadde ett mål, og han spilte også igjennom Tyrese Campell på 2-0 rett før full tid. En glimrende kamp av en teknisk briljant spiller, som likevel er nærmeste avskrevet av de fleste, grunnet manglende effekt og resultater. Det manglet ikke søndag. Legger vi så til at Clucas endelig spilte en brukbar match, og at Tymon er ute av Covid-tåka, ja da er dette en gledelig pakke.

Det var det også at D’Margio Whright-Phillips startet kampen. Unggutten viste noen tekniske finesser – og gjorde seg for øvrig ikke bort. Og så kom 16-åringen Emre Tezgel inn på tampen, det er vel Stokes yngste debut gjennom tidene.

Da blir det fortsatt cupflight – og mye å snakke om også etter denne.

Nå kommer ligakampene, Barnsley allerede onsdag.

Foto: Stoke City Sentinel/PA