Powell

Powell og Vrancic blir med videre

Opprettet: man 16.05.2022 20:02 av Runar Kvernen

Stoke City FC har sluppet nyheten om at både Nick Powell og Mario Vrancic blir med videre. Formuleringen er at dette i hvert fall gjelder ut kommende sesong. Så vet vi det.

Det har vært knyttet spenning til hvordan Stoke City ville håndtere dette med Powell. Skadefri er han outstanding, på et nivå over de fleste i Championship. Men så er han utsatt for skader, og Stoke trenger en playmaker offensivt som ikke er på lasarettet to tredjedeler av sesongen. Det går litt på egeninnsats, på banen er ikke alle taklinger like avgjørende. Men han blir ofte tatt fordi han beveger seg smart, og er vanskelig å stoppe. Så skal han visstnok ha blitt veganer (!), tran, sanasol og kalk kan være neste steg, om ikke det stoppes av det veganske.... Kosthold er faktisk viktig inn mot skader. Så er det forebygging og vurdering av belasting i trening og kamp. Kort sagt. 28-åringen har uttalt at han gjerne vil vise mer i Stokes vakre farger, og det er jo positivt.

Et element av gambling dette, så får tiden vise om dette blir jackpot eller skralt utbytte. 

Vrancic

Mario Vrancic forlenger også, han kom som en free agent fra Norwich. Han har nå fylt 33 år, så det er jo greit å ha med. Også en ballkunstner, men som Powell har han slitt med skader. Ikke helt ulike i spillestil - vi kan håpe på at de kan dekke opp offensivt - hver for seg - og samlet.

To vesentlige signeringer dette. Mye kvalitet og rutine. Måtte effekten bli gedigen!

Foto: Stoke City Sentinel/Stoke City FC