Pub-til-pub guiden

Pub-til-pub guiden

Opprettet: ons 02.06.2021 10:43 av Runar Kvernen

Nå har det vært vrient med besøk, og det har vært endringer når det gjelder pub og restaurant. Noen av disse er tatt inn her, resten er basert på tidligere besøk og facts. 

Roberto's... 

Roberto's gjorde comeback, også med sin oppfriskede andre etasje, og har nå igjen en klar førsteplass bant restaurantene i Stoke-on-Trent. Maten har alltid vært suveren, men så var det dette med åpningstidene, og tidvis kun første etasje med relativt få bord. Ventetid har ikke reisende fans for mye av - men nå er kapsiteten økt. Andre etasje opp den knirkete trappen, med egen servitører og noe oppgradert lokale - det hjelper veldig. Nå kan det fortsatt være at Roberto's ikke åpner opp på to plan alle dager, og det kan lønne seg å ta kontakt hvis man er i et større følge. Her det bare å sette kursen for Pall Mall Street, i Hanley.

Hva med Porofino, som ligger like ved? Joda, det er et bra alternativ, men lite slår det opprinnelige og ekte italienske, i hvert fall hvis det er på den arenaen man konkurrerer.

Ny inder med fart i mat og drikke

Pub-til-pub guiden

Mellom Jerbanestasjonen og Hanley: Mirchi, en frisk indisk hverdags- og familierestaurant, med fart i både mat og drikke. Enkelt interiør, meget god kapasitet i flere rom, og med sjarmerende tilbud av ulike slag. Ulike typer mat speiler mangfoldet og forskjellige regionale skikker som finnes i det rikholdige indiske kjøkken. Rimelige priser - denne bør du teste ut. 

Sangams holder stand, men husk at det her kreves medbrakt drikke av det skarpere slaget. Sjarmerende, men kan være litt ekstra mas med det også.  

Bakgrunn for guiden

Supporterkulturen i England er bygget rundt match, pub og det sosiale. Med litt mat underveis. Det gjelder også i Stoke-on-Trent.  Etter flere års research med betydelig innsats (!) oppdateres den personlige «pub and some food-guiden» minst en gang i året, primært rettet inn mot norske supportere på weekend tur til Stoke.

Dette er et risikoprosjekt… Hva som er et bra sted med gode opplevelser kommer veldig an på den enkelte, hva anledningen er og på forholdene «der og da».  Steder kommer og går - stiger og synker.  Guiden bygger på egne opplevelser - «been there - done that» og noen synspunkter fra andre. Det er et utall steder i de seks «towns»: Tunstall, Burslem, Longton, Fenton, Hanley og Stoke, og i areas som Blurton, Trentham, Etruria osv. I tillegg har vi utelivet i Newcastle-under-Lyme. Guiden er konsentrert om hovedløypene - det en supporter fra Norge rekker over på en weekend. Subjektiv vurdering –  men med noen tanker om trivsel, sjarm, priser, utvalg, tilgjengelighet, kort sagt supporterens blikk. Åpningstider varierer!

Pub-til-pub guiden

Manager Dave turnerer glass og gjester, det er et hyggelig særpreg og konsept på The White Star

2 x 6 PÅ TOPP

Noen anbefalinger og rangeringer øker selvsagt fallhøyden… Dersom du skal velge et sted utenfor vår basecamp Tollgate, anbefaler jeg følgende:

Topp 6 puber i Stoke:

1)            White Star (Stoke) (Titanic Brewery har kuttet ut stedet - det er ikke hva det var) 

2)            The Unicorn Inn (Hanley)

3 )           YE OLDE BULL & BUSH (Stoke)

4)            THE BENCH & BAR (Fenton)

5)            The Auctioneer (Hanley)

6)            Staff of Life (Stoke)

Darcy's i Fenton, The Holy Inadequate i Etruria og The Glebe i Stoke er fortsatt verdt et besøk, selv om disse nå havner akkurat ute av denne lista.

 

Topp 6 spisesteder i Stoke:

1)            Roberto's (Hanley)

2)            Mirchi (Stoke/Hanley)

3)            White Star /Stoke) (ute av lista)

4)            Portofino (Hanley)

5)            Sangams, Glebe street (Stoke)

6)            Yu-Ma-Mi (Etruria/Trent Vale)

 

Les mer her – og på Face og nett

Søk gjerne på Facebook etter navnene på pubene og spisestedene – alternativt søk på Google etter nettsider, hvor du lese mer og finne kart og adresser. Det meste er innen rekkevidde med en kort taxitur.

Du kan lese mer om mange steder, fordelt på byer/områder i denne guiden.

Oppdatert oktober 2019/november 2021

Runar Kvernen

Under finner du direktelink til de forskjellige områdene og pubene/spisestedene som de huser:

 

Blurton/Trentham

 

Stoke

 

Hanley

 

Fenton

 

Newcastle-under-Lyme

 

Burslem

 

Etruria Area