Unicorn

Puber og spisesteder

Opprettet: tor 05.05.2022 15:45 av Runar Kvernen

To år med pandemi. Heller ikke puber og spisesteder i Stoke-on-Trent er upåvirket av dette, naturligvis. Nå er det ikke slik at det meste har gått nedenom og hjem, mange steder holder stø kurs. Men noen endringer er det, og dessuten har det vært vanskelig å følge opp og ta tempen på hvordan ulike etablissementer har utviklet seg. Vi skroter derfor den gamle pub-til-pub guiden, og starter på nytt. Basert på tur og info fra februar 2022 og frem til mai. Ingen rangering, status får holde. Så får vi bygge videre på det.

Som tidligere legger vi til grunn at supportere er på farten, kanskje en weekend. Av og til litt lengre. Det kan være begrenset med tid til å teste ut høyt og lavt. Så må steder være noenlunde tilgjengelige, og ha ok prisnivå, standard og atmosfære. Fra og med sesongen 2022/23 flytter vi også tyngdepunktet fra Blurton til Hanley når det gjelder hotell, og det er med i betraktningen.

Men, en pub steg rett til værs under fellesturen i mai: The Lambourne Inn. Det er nå linken i Blurton, etter svært gode opplevelser og stemning under nevnte tur. Denne lokalpuben blir med videre, og er et stort pluss, om det nå er mindre grupper eller flere på tur. 20-25 minutters gange  til stadion - eller omvendt. Før og etter kamp. Eller ellers. Welcome Norway - ta turen innom! 

Lambourne

Puber (Hanley):

I Hanley har vi den aldeles ikoniske The Unicorn Inn, døra i veggen inn til en old style pub. Fantastisk personale, mange locals og folk på vei til/fra teater rett over gata. Dette er ikke et sted for massive innrykk eller full fest, men mer et stopp for et hyggelig besøk.

Øvrige puber i Hanley er jo The Auctioneer, flotte moderne lokaler, med god plass, men kan bli litt urolig på kveldstid, spesielt i helgene. Så har vi vekjente Reginald Mitchell, som er en pub i Wheterspoon kjeden. Store lokaler, rimelig øl, og egnet for en matbit også. Ellers kan rufsete The Tontine eller slitesterke Albion være verdt et besøk. Og, et besøk i august viser at Market Tavern er oppusset- og fremstår mye freshere enn tidligere. Også med en liten bakgård.

Litt ned mot Etruria area har vi jo The Holy Inadequate, som fortsatt skal være på topp.

Puber (Stoke Town Center/Penkhull)

Den gamle perlen White Star er et litt usikkert kort. Dette var jo et særs aktet sted i mange år. Titanic Brewery i Burslem har gått ut på eiersiden, de skal visstnok levere øl fortsatt, men det er litt uklart hvordan skiftet slår ut.

Men puber som Ye Old Bull and Bush, Staff of Life og The Glebe henger fortsatt godt med. Nevnes må også  Wetherspoon, den ligger jo midt i alt.  Et stykke nedover London Road har vi også Sutherland Arms.

Så har vi en liten enklave, «oppi lia» overfor Town Centre, nemlig Penkhull. Swedish Stokies er ofte i det området, det er jo et gedigent kvalitetsstempel.  Pubene The Beehive, Terrace Inn og Greyhound ligger der, og et par til.

Puber (Fenton):

Før pandemien var det flere bra steder på gang i litt sllitne Fenton. Rapportene tyder på at både Bench & Bar, Darcy’s og Locomotive Inn er good going. I nærheten ligger også velkjente The Gardeners Retreat, ofte benyttet som build up sted før match. 

Ellers:

Harvester ved stadion holder også mål, med eller uten kamp. Noen ginbarer har dukket opp i Stoke (!), og det er mulig å google frem enda mer her.

Trentham Gardens

Parken er hyggelig, og godt egnet for flanering. En tur rundt innsjøen, med mange inntrykk. Men utenfor er det et hav av boder, små restauranter og vannhull. Anbefales!

Newcastle-under Lyme

Så har vi byen utenfor The Six Towns. Newcastle-under-Lyme er et sjarmerende sted, som man raskt får oversikt over. Gater, boder, butikker – og puber og spisesteder. Anbefales som en utflukt.

Spisesteder:

Det er fortsatt klassikerne som ruler. Som nevnt er det fullt mulig å få et ok måltid på Wetherspoons, hvis vi bruker godt nok prinsippet. Og det holder ofte.

Robertos

Men, Roberto’s i Hanley er tipp topp italiensk. Helt retro. Tiden står stille. Nå har selveste Roberto takket av, og familien er også ute. Men kjøkkensjefen har overtatt, og dette er fortsatt meget bra. Det er første etasje som gjelder, og det kan bli fullt på kort tid. Like ved holder Portofino også koken, italiensk med cross over, og alle utsikter til en god matopplevelse.  Så har La Bella Napoli markert seg, like ved The Unicorn Inn – og rett over gata for teateret. Ellers har det dukket opp noen mindre spisesteder i gågata, i samme område. Down town Stoke holder Sangams i Glebe Street fortsatt kvaliteten oppe, indisk i særklasse. Medbrakt alkohol, som før. Garantert bra. Og Mirchi, også indisk, på veien opp fra Stoke til Hanley. 

Så har det dukket opp en raff meksikansk restaurant på radaren: Chiquito. Den ligger oppe ved kjøpesenteret, ned til venstre på siden. Der er det en liten terrasse, med opptil flere små spisesteder - men den meksikanske varianten er testet, med gode skussmål. Da har man et litt annerledes alternativ og retning på menyen. Anbefales!

Chiquito

Test i vei – disse stedene, og flere!

 

Oppdatert august 2022

Runar Kvernen