Ben Pearson

Sesongens beste prestasjon!?

Opprettet: tir 14.03.2023 22:56 av Fredrikke Wongraven

Denne tirsdagen var Stoke tilbake i Nord-England for å møte Middlesbrough, som prøver å komme seg på opprykksplass. Kampen ble heldigvis ikke så enkel som Middlesbrough og Michael Carrick kanskje hadde håpet, for Stoke leverte en av sine aller beste prestasjoner denne sesongen.

Det var jevnt allerede i starten. Det var tydelig at det stod mye på spill for begge lag. I det 23. minutt scorer Chuba Akpom for Middlesbrough, etter en ganske lei feil av Ben Pearson. Heldigvis kommer vi tilbake. Vi er på ballen og kommer oss igjennom. Det er Ki-Jana Hoever som står for scoringen i det 45. minutt. Det er hans tredje mål på to kamper, noe som må smake godt for nederlenderen. Vi går glipp av en straffe rett før pause, etter at Laurent blir felt av Aaron Ramsey. 

Noe som er sikkert, er at Stoke dominerte Middlesbrough i andre omgang. Det skulle absolutt ha vært en scoring eller to til fra The Potters. Gutta har mer selvtillit og det ser vi tydelig på banen. De kommer seg forover, går inn i dueller og kjører på, noe som fører til mange sjanser. Uheldigvis gir ikke sjansene uttelling. Noen av dem til og med virket som åpenlyse mål. Josh Laurent gjør en fabelaktig innsats gjennom hele kampen og det virker som om han trives i kapteinrollen. Tyrese Campbell viser seg også fram fra en av sine beste sider. 

For mange var Ben Pearson Man of the Match, rett og slett fordi han gjør enormt stor forskjell på banen. Han vet hvor han skal være og selv om han gjorde en ganske fatal feil før Akpom scorer, så gjør han det godt igjen ved å gi alt på banen etterpå. Det store spørsmålet blant mange Stoke-fans er om Pearson kommer til å bli signert før neste sesong. Han har absolutt mye av det Stoke trenger. Josh Laurent gjorde også en utrolig god figur på banen, det var hans imponerende pasning som førte til Hoevers mål rett før pause. Will Smallbone gjorde også en god innsats, men hadde noen skudd som burde ha gått inn. Også han er en av de spillerne som mange fans mener Alex Neil bør peile seg inn på å signere (dette gjelder også Hoever, Sterling og Tuanzebe).

Ettersom Middlesbrough har vunnet 14 av sine siste 18 kamper før de møtte Stoke, kan vi absolutt si oss fornøyd med at vi tar med oss 1 poeng fra Riverside Stadium. Men det tar ikke fra oss tanken om at vi skulle ha vunnet denne kampen. Uansett så var det en utrolig god innsats fra et Stoke-lag som virker mer samlet og selvsikre enn for bare få kamper siden. En av sesongens absolutt beste prestasjoner. Alex Neil er på vei i riktig retning. Det han gjør virker gjennomtenkt og det blir spennende å se hvordan dette laget gjør det mot Norwich om bare 4 dager.