AN

SISTE: Først Hull - og QPR som planlagt

Opprettet: søn 11.09.2022 08:09 av Runar Kvernen

Avlyst fotballrunde sist helg, grunnet Dronningens bortgang. Stoke City bekrefter at tirsdagens match borte mot Hull går som planlagt, mens lørdagens kamp i London mot QPR har vært til vurdering. Tirsdag ettermiddag kom beskjeden fra London: Kampen er "on" - med mindre det skjer noe helt uventet.

Årsaken til vurderingen om kommende helg er planene inn mot begravelsen til Dronning Elisabeth. Det er omfattende kjøreplan og ritualer knyttet til Her Majestys siste ferd, og fotballen og det meste annet vil bli timet opp mot dette. Dagen for selve begravelsen er nå satt: Mandag 19. september i Westminster Abbey, London. Hensynet til sikkerhet og totale politiressurser i hovedstanden har vært et tema, men QPR har fått forsikringer om at dette kan ivaretas. Dermed forbereder både hjemmelaget og Stoke seg på matchen, som planlagt.   

Så må også utsatte kamper, inkludert Stoke City – Luton inn i spilleplanen igjen, og det er ikke bare enkelt med et særdeles tett kampprogram før det blir fotballpause grunnet VM i Qatar. Men det skal bli noenlunde likt for alle, vi får bare avvente.

Men, Hull først. Stoke tar turen tvers over balløya, lett nordover til Kingston upon Hull i Yorkshire, på Englands østkyst. Klubben er av det mer anonyme slaget, det er liksom aldri noe boost rundt Hull. Anført av den georgiske manager Shotar Aveladze har de startet sesongen greit nok, og ligger så midt på tabellen som det går an. Tap i det to siste, borte mot QPR og hjemme mot Sheffield United.   

Trolig er det Stoke Citys tilstand som betyr mest i denne kampen. Som formidlet før den avlyste matchen mot Luton har det vært jobbet knallhardt nede på Clayton. Alex Neil og spillerne prøver å få orden på nytt regime og nye tanker. Nå får jo den nye manager noen ekstra dager grunnet avlysningen, og kanskje utgjør godt over en hel uke på treningsfeltet en liten forskjell.

Lite å juble for så langt – jakten på fortjent applaus fortsetter. Det har neppe vært prio på feltet inn mot akkurat det, og som vi ser på hovedbildet har AN grunntakten inne…

Hull City – Stoke City, tirsdag. Kick off 20.45. Stream ligger ute, med exclusive Potters commentary i pakken - det er bare å gå inn via MyStoke. Match Centre følger med, og oppdateringer kommer. Torden i Oslo har åpne dører og servering, med signaler i lufta.

Vi tar det som det kommer!

Foto: StokeonTrentLive/PA Wire