Bursik

Skadeliste fra vondt til verre

Opprettet: søn 28.11.2021 13:58 av Runar Kvernen

Joe Bursik rapporteres nå å være ute i tre til fire måneder… Muskelskaden han fikk under opphold med England U21 skal være enda mer alvorlig. Skadelisten i Stoke City ser ut til å bli verre, og mer langvarig.  

Harry Souttar er ute for resten av sesongen, og trolig vel så det. Bursik vil misse mye av det som gjenstår, det skal også opptrening og matchform til. Stoke har Bonham, men ser nå etter en free agent keeper, og det forteller vel det meste.

Videre er Nick Powell ute, et brudd må gro og også her er det snakk om fysio og opptrening. I løpet av januar, muligens? Sam Clucas har vært ute lenge, det samme har Sima. Ingen snarlig retur i sikte, selv om de skal være i trening. Og så var det kampformen da… Så fikk også Jordan Thompson en smell i kneet, og det er uklart hvor lenge han er ute. Tydeligvis ingen quick fix, men det skal heller ikke være ødeleggende og langvarig.

Josh Tymon er på vippen, han var tvilsom til matchen mot Blackburn, men sto i 90 minutter. Men han skal ha hatt smerter i foten… Kjøres det for hardt her, så er også han ute i lang tid.

Heldigvis er Duhaney, Oakley Booth, Doughty og Fox tilbake, og det er også Campbell. Men vi ser jo at alle disse er rustne, og trenger mer tid.

Alle klubber har jo skadelister, det er en del av gamet. For Stoke Citys del handler det vel om at dybden i troppen ikke er riktig god nok. Og at noen nøkkelspillere er vanskelig å erstatte. 

Og det er et problem når kampene hagler på nå i desember og inn mot nyttår. Stoke må ut i overgangsmarkedet, men det er et stykke unna.