Slik gikk det i Championship

Slik gikk det i Championship

Opprettet: lør 08.05.2021 21:24 av Runar Kvernen

Det ble drama til siste minutt i nedrykkskampen. Derby og Sheffield W spilte 3-3. Rotherham ledet 0-1 til det gjensto to minutter i Cardiff. Wyccom vant igjen. det var Derby som holdt plassen.

Det var med et nødskrik. En rekke på 6 tap, og laget utlignet på straffe 12 minutter før full tid, og berget seg på den. Også fordi Rotherham ikke greide å holde unna helt inn i Cardiff. Minutter og marginer med store utslag. Sheffield Wednesday er en klubb i dyp krise. Og det endte med siste plass og nedrykk til League One. Rotherham ble nest sist, tre uavgjort i de tre siste var ikke nok, klubben greide ikke å cashe inn nok i hengekampene. Wyccom ble tredje sist, etter en sterk innspurt. Imponerende. Men det ble altså nedrykk, med hevet hode. Derby og Wayne Roone var ikke langt unna nivå 3 de heller, sesongen er å betrakte som en kollaps. 

Slik gikk det i Championship

Direkte opprykk har vært klart en stund. Norwich og Watford er tilbake i Premier League. Den ene matchen i Play off blir mellom Brentford og Bournemouth, akkurat det skulle nok begge helst ha unngått i første kvalikrunde. Swansea møter Barnsley - og finalen går i slutten av mai. Dette er den kampen i verden hvor det ligger mest i potten for vinneren, ca NOK 1 mlliard, første sesong...  

Stoke City hentet seg bittelitt inn igjen med seier borte mot Bournemouth. Sistnevnte fikk ikke en kick off inn mot Playoff, det er sikkert. Stoke havnet på plass 14, 60 poeng. Målforskjellen viser hvor trøbbelet ligger. 17 poeng opp til Playoff - og 17 poengs margin til nedrykk. Langt unna det meste, dog positivt at det er klaring nedover.

Championship har delt ut alle poeng og plasseringer etter 46 serierunder. Sluttabellen lyver aldri.    

Foto: swfc.com

Tabell: altomfotball.no