Souttar

Souttar ute resten av sesongen

Opprettet: søn 14.11.2021 16:46 av Runar Kvernen

Bange anelser slo til, etter at Harry Souttar måtte ut på båre i landskamp for Australia sist torsdag. Stoke City bekrefter nå at 23-åringen er ute for resten av sesongen, med en alvorlig korsbåndsskade i høyre kne. 

Nå returnerer Souttar til England, for operasjon og starten på en lang vei tilbake. Kirurgi, medisinsk behandling og opptrening av slike type skader har utviklet seg mye de siste årene. Men det er fortsatt alvorlige greier, som tar lang tid. Og som det vil være knyttet noe usikkerhet til. 

9-12 måneder må påregnes. Og opptrening må matches forsiktig. Vi ser jo at Tyrese Campbell nå er tilbake med innhopp, etter at han fikk en lignende skade tidlig i desember i fjor. 

Dette er selvsagt veldig trist for den unge stopperen, som har hatt sitt gjennombrudd, ikke minst denne sesongen. Og et stort tap for Stoke i en tett og jevn kamp for å henge med i toppen av Championship. Souttar har vært solid i de aller fleste kampene, og et soleklart valg fra start. 

På kort sikt: Stoke har nå Ostigard, Batth og Wilmot som de trolig tre foretrukne stopperne bak der. Med Chester på benken. Det kan tenkes at en U23-spiller kan komme i loopen, men her må det nok mer til.      

Det spørs om ikke erstatning på stopperplass blir et prioritet i januarvinduet. Det har også gått noen rykter om at Harrys eldre bror John, som spiller stopper i Hearts og er aktuell for det skotske landslaget, kan være mannen!

Skader er en del av toppfotballen, men dette var virkelig ille, både for Souttar og Stoke. Likevel, klubben må håndtere også slike utfordringer. 

Vi må bare ønske "Big Man" all the best - og håpe at Stoke løser brasene.  

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images