Utsatt

Stadig flere kamper utsettes

Opprettet: man 27.12.2021 10:14 av Runar Kvernen

8 av 10 planlagte kamper i Championship ble utsatt på Boxing Day. I League One og League Two ble til sammen 15 kamper utsatt denne dagen. Flere kamper ryker enn i foregående runder, i jula utsettes nå flere enn de som spilles. Dette er ikke lovende for den videre ferd.

Foreløpig står Stoke City – Derby torsdag 30. desember. Men de første utsatte kampene i serierunde 25 er alt annonsert, og flere vil nok følge.  Så langt har Premier League klart seg med færre utsettelser, men det meldes om flere klubber – og matcher – på vippen.

Både PL  og EFL har hatt et mål om å forsøke å holde ligarundene åpne, slik at flere restriksjoner og tiltak skulle bedre situasjonen. Så langt har ikke dette skjedd. Tvert i mot. Og på veien utfordres fair play. Noen klubber er hardere rammet enn andre, enkelte spillere sliter med ettervirkninger, og tropper og forberedelser blir svært varierende. Det har også kommet bekymringer om spillernes helse, fra spillerne.

En sak er å hente inn noen hengekamper, men skal det ryddes plass til nesten hele utsatte serierunder  over mange uker og måneder – da går ikke dette rett og slett. Kampprogrammet er stramt nok fra før, og det vil bli en enorm belastning med enda flere spillere utsatt for sykdom og skader. En mulighet er at det forhandles med UEFA om landslagsfotballen – men det er tung materie…

Ligaene må ganske raskt hente seg inn – og nøkkelen er jo å få bukt med smitten. Det må skje over de neste få ukene. Det kan være at spillerne og stabene må inn i et enda strengere regime fremover, det jobbes jo med dette. Fansen får ny protokoll, coronapass eller fersk test, og strammere kontroll  på stadion. Så spørs det om alt dette er nok. Eller om det tar mye mer tid for å få bukt med gjenstridige virus, også på balløya. Nå er det dessverre litt sånn kurs mot havari.    

Det er selvsagt leit, men liv og helse – og helsevesenet – går foran alt annet.

Men et lite håp, det har vi!

To be continued…

Foto: Stoke City FC