Status

Status Stoke: Kurs for opprykk...!

Opprettet: søn 05.09.2021 10:20 av Runar Kvernen

Fem seriekamper. Smell mot Fulham i London. Kurs for opprykk? For mye tran eller annet flytende, tankespinn på avveie? Neida. En rakker overskrift, javel. Men: Det handler mer om en vurdering av seriestarten sum total, statistikk og poengsnitt. Og noen mulige utsikter.

Tross tapet i London, Stoke City har hatt den beste seriestarten på uminnelige tider, det er vel snakk om et par tiår. Og ser vi da litt bak resultatene, pluss noe mulig fremskriving, blir dette litt over middels interessant.

Altså: 3-1-1. 10 poeng på 5 kamper. Dette gir et snitt på 2 poeng pr kamp, superenkel forskning og elementær matematikk tilsier da at Stoke ender opp på 92 poeng, hvis trenden fortsetter. Det gir direkte opprykk, basert på slutttabellene i Championship over de siste årene.

Nå er det et stykke frem, og mange mulige skjær i sjøen. For å si det forsiktig. Men på de fem første har da Stoke kriget inn to  trepoengere i jevne oppgjør. En oppvisning og suveren match mot Swansea i Wales, og en litt sliten uavgjort mot Birmingham. Og et klart tap på Craven Cottage.  Det er faktisk ikke så ødeleggende å tape en og annen match, alle gjør det, inkludert topplagene. Det er mye viktigere å dra hjem jevne kamper, og i tillegg plukke noen uavgjort på en vrien dag. Og det må glitre litt – toppnivået må være der. Stoke har alt dette inne, nå i starten.

De neste fem i serien, alle i september: Huddersfield, Barnsley, Derby, Hull og Preston North End.

Dette er jo ingen rekke som på forhånd utløser skrekk og gru. Fullt mulig med god poengfangst. Dersom Stoke da i månedsskiftet står med 18-20 poeng etter 10 kamper, så er det fortsatt kurs for opprykk. Sesongen delt opp i fem kampers bolker gir en god navigering på veien.

Halvspilt serie: 23 kamper, ca 40 poeng, litt under snittet på 2 per kamp. Fortsatt kamp om opprykk – og i hvert fall Playoff. 18. desember spiller Stoke borte mot Coventry, Championship er da nøyaktig halvveis. Det er det virkelige check point for sesongen, før de siste 23 knallharde oppgjørene.   

Så kan det selvsagt skje at Stoke ikke helt greier å følge opp den gode seriestarten. Da får vi ta stående telling på det – og finne flest mulige lyspunkter. Og det er mulig å erstatte en dropp i prestasjoner og poeng med en bedre rekke, og hente seg inn. Det meste er mulig. 

Men da er denne veiledningen avgitt, det er bare å følge med på antall kamper og poengsnitt på veien. Og se frem til hvert oppgjør med stål i blikket, bein og armer.

Og humøret på topp, det sier seg selv.