Powell

Status Stoke: På skjema i toppstriden

Opprettet: ons 06.10.2021 13:39 av Runar Kvernen

Etter 1-0 over West Bromwich Albion er en knapp fjerdedel av sesongen unnagjort. Stoke City står med rekken 6-3-2, altså 21 poeng på 11 kamper. Det gir et snitt på 1,91 poeng per kamp, og vil føre Stoke opp mot 88 poeng – hvis snittet holder seg. Og det igjen er definitivt kamp om opprykk.

Runder Stoke 90 poeng skal det mye til for at det ikke blir direkte kurs for Premier League. Men med 85 poeng pluss er det Playoff med god margin, og ikke type hårfint og flaks på tampen. Det er en vesentlig forskjell på en god sesong og solid med poeng, og det å kapre siste plass i kvaliken sånn stang inn. Formkurve spiller alltid inn – og kvalik er kvalik. Men likevel.

Stoke har variert – men snittet lyver ikke. Og 11 kamper gir et litt bedre grunnlag enn de fem første, som var forrige målepunkt. The Mighty Potters holder koken – og fikk opptur inn i kamppausen.

Så er det tydelig hva som er avgjørende: Det å dra hjem jevne matcher, trepoengere. Stoke har maktet det ved flere tilfeller nå i høst, og det gir utslag. Så kan selvsagt en uavgjort være helt ok – dog av og til frustrerende… Men samtlige klubber i Championship byr på motstand – og kamp til døren. Ett og annet tap blir det, det kan heller ikke bli for mange i den kategorien. Det er rett og slett bedre med trepoengere og et tap her og der, fremfor en serie uavgjorte oppgjør.

Og det er mange positive signaler. Både WBAs manager Valerien Ismael og Prestons Frankie McAvoy uttalte at Stoke er det absolutt sterkeste laget de har møtt. McAvoy var mer enn fornøyd med det ene poenget på Deepdale, og Ismael måtte bare erkjenne at WBA kom til kort. Det kunne gått verre.

Men så  er det noen tankekors også: Det mest åpenbare er at sløsingen med sjansene fortsetter. Det er nesten utrolig at Stoke ikke vant mot Barnsley, Preston – og langt større mot WBA. Inkludert straffer… Så kan det innvendes at flere matcher faktisk er dratt hjem – og at så lenge man skaper kanonade og et fyrverkeri av sjanser, så er det liten grunn til bekymring. Greit, men det kan bli et problem. Det ser nok også O’Neill og hans team. Som vi har erfart – det er rolig og tydelig fra den karen.

Status Stoke

Det jobbes hele tiden med balanse i laget. O’Neill har ikke alle svarene riktig ennå. Og grunnet skader og suspensjoner må han ha ulike alternativer. Vi legger merke til at en så bra spiller som vår norske venn Ostigard nå utfordres på høyre stopperplass. Wilmot spiller der, i rekke med Souttar og Chester… Sistnevnte var vel avskrevet av en del, vi skal huske at han hadde en kneoperasjon på tampen i fjor. Nå kom han på rundens lag etter matchen mot WBA. Og Danny Batth, han er klar. Det blir nok bruk for Leo – men du verden for et nivå Stoke nå har i troppen.

Powell er flyttet høyere i banen – og det gir effekt. Tommy Smith er en slags assist konge, og Tymon herjer på venstre flanke. Så har O’Neill mange alternativer på sentral midtbane, og han bruker alle. Også her er det minst en eller to meget gode spillere som må starte på benken til enhver tid… Snart har han vel også Tyrese Campbell tilbake, og det vil gi et sus over tribune og fans for øvrig.

Sesongen starter opp igjen mot Sheffield United på Bramall Lane 16. oktober. En klubb som har trøblet etter nedrykket, men som kan komme sterkere etter hvert. Over 2.700 stokefans tar turen…

Ny Status Stoke - med snitt og skjema - etter 23 serierunder. Coventry – Stoke City går 18. desember.     

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images