Nyttår

Status Stoke på vei mot nyttår

Opprettet: tor 23.12.2021 09:21 av Runar Kvernen

Da ble det nye rundkast i julestria. Covid inn i fotballen, og mange utsatte kamper, nærmere 30 oppgjør. Neste mulighet for Stoke City er Derby hjemme 30.12, og den kan komme til å gå som planlagt. Men både sykdom – og skader – bekymrer.

O’Neill ga et lengre intervju på stokecityfc.com om situasjonene nå nylig. Det raste på med positive tester i løpet av et par dager, positive er i denne sammenhengen negative… Ni spillere måtte i karantene. Åtte tilgjengelige spillere...  Coventry ble utsatt, og som ventet også Barnsley 2. juledag. Men så skal spillerne etter planen tilbake, med mindre da noen har ettervirkninger. Det er knappe marginer.

Foreløpig er fire kamper i Championship utsatt på Boxing Day, oppsummert på ettermiddagen lille julaften. Flere kan følge etter. Det var fem i runden før det. Stoke sikter nå inn mot hjemmekampen 30. desember. Da skal troppen være noenlunde på gang, men sikre kan vi ikke være. Verken på antall eller form. O’Neill og co har kjørt treninger med de friske spillerne, og har også hentet inn noen fra Akademiet. Det kan bli bruk for ungdommen fra Clayton i tiden fremover.

Kravet fra EFL er at klubbene må ha 14 friske spillere – da skal kampene som hovedregel spilles. Dette kan som tidligere nevnt slå ulikt ut, noen klubber har unngått smitte, mens andre har vært hardt rammet. Det har murret rundt dette allerede, men ligaene kjører på. Det er vrient å hente inn hele serierunder, og klubbene bes heller om å kjøre strengere protokoller for spillere, stab og publikum. Stoke jobber intenst med dette, avtroppende CEO Tony Scholes og O’Neill har hatt lange dager.

Home

Enn så lenge, med unntak av i Wales, er tribunene åpne for publikum. Men behind closed doors ligger der, hvis det skulle være nødvendig.    

Så er det også en negativ nyhet rundt Nick Powell. Han er satt tilbake i sin rehab, etter bruddet i leggen. Det er ikke helt tilbake til start, men bruddet ligger etter skjema for tilheling. Det kan raskt gå ytterligere uker og måneder før han er tilbake.

Talentet Sima blir ikke skadefri, og er nå tilbake i Brighton for medisinsk oppfølging der. Dette ligger an til å bli en historie om spilleren som knapt kom til start i Stoke.  Og: Brighton utelukker ikke at de kan komme til å hente tilbake spillere på lån, som Ostigard….

Bedre går det med Jordan Thompson. Han har hatt et mindre kirurgisk inngrep i kneet, og der skal det være foran skjema, og snart løping på gress.

Det er kun dager til januarvinduet åpner. O’Neill sier at klubben er godt forberedt, men at det vil bli hard konkurranse – og begrensede muligheter. Også grunnet økonomi. Trolig lån, hvis man får til noe.    

Konklusjonen? Den er høyst uklar. Men det kan bli match 30. desember…

Foto: Stoke City Sentinel/PA Wire