Stoke on the go!!!

Opprettet: lør 18.03.2023 20:51 av Rune Øyen

Stoke er på gang, og fremgangen fortsetter! Det er gledelig, selv om det ble poengdeling mellom Stoke og Norwich denne lørdagskvelden. En kamp der nok mange stokesupportere mener vi burde vunnet. Fordi vi hadde mesteparten av banespillet og de fleste sjansene, men så var det det med avslutninger da!! 

AN la opp til en slags buet 5-er bak med Hoever og Sterling på hhv venstre og høyre kant, i en 4-2-3-1 formasjon. En god formasjon som gav Stoke en offensiv kraft og dominans i kampen.

1.omg åpner bra med bra press fra Stoke. Det glipper likevel i Stokeforsvaret etter 6.min da Norwich klarer å spille seg igjennom mellom Fox og Wilmot som ikke er nok på, og mange fryktet nok en tidlig baklengs, men heldigvis blokkerer Bonham med en bra utrusning. Egentlig de ene store målsjansen til gjestene i kampen.

Etter en litt rufsete start tar Stoke mere og mer over, noe fem cornere etter 22.min viser. Deretter kommer det to 100% sjanser av Smalbone og Brown, men som Angus Gunn i Norwich målet klarerer, Norwich bestemann så langt. Stoke presser på og eier kampen, og 1.omg ebber ut med 66-34% i ballbesittelse og 5-1 i skudd på mål. Stoke spiller bra, er på og vinner dueller om ballen, men Norwich forsvarer seg godt. 

2.omg ble egentlig som første med et betydelig Stokeovertak. Stoke kom til en rekke gode sjanser men vi ser at det mangler en target-man på topp som kan være klinisk og kynisk i å omsette sjanser til mål. 

Oppsummert så skal vi likevel være svært godt fornøyd med dagens prestasjon. Det var bare målene som manglet. Norwich er et bra lag og ligger der de er på tabellen for en grunn. Norwich er nok mere fornøyd med uavgjort en det Stoke er og sier også noe om kampen under ett.

Det positive er at Stoke nå fremstår bedre organisert, med en tydeligere kampplan og spillere som gir alt. Dette lover bra i fortsettelsen. Nå er det to uker seriepause før det braker løs i påskeuken med kamp mot Coventry borte lørdag 1.April. 

Det var ca 30 tals supportere som møtte på Tordenskiold denne lørdagen og sier noe om at når laget gjør det bra, så møter folk opp til kamp. Stemningen på Bet365 var også upåklagelig utfra hva man kunne se fra tv-overføringen.

Foto: stokesentinel.co.uk/ Getty