Tribune

Stoke mobiliserer mot grå motstand

Opprettet: tor 04.08.2022 10:01 av Runar Kvernen

Første hjemmekamp lørdag. Blackpool. Stoke City mobiliserer nå med extra rimelige billetter via season card holders. Målet er tettpakket tribune, høylytt og massiv støtte. Måtte alle gode makter, og helst O’Neill og laget, sørge for en seier - gjerne på en litt overbevisende måte.

Fordi det selvsagt blir noe ekstra med settingen her: En del negativitet, og vel så det, blant fansen. Den ble ikke dempet etter tapet i London. Og så kampanje og "come on!" - mot et relativt grått og definitivt skadeskutt Blackpool på besøk. En litt trasig kamp fra Stokes side, med en slik bakgrunn,  vil jo ikke akkurat slå an - for å si det forsiktig.

Men altså, klubben kjører på. Vi får tro at manageren, teamet og spillerne får løftet seg etter en besværlig seriestart mot Millwall i London.  Alt var ikke begredelig. Blackpool, selv om Stoke City er in the making, skal være mulig. De fleste regner med at laget fra «Stoke by the sea» vil slite i årets sesong. Manager Neil Critchley kom fra  Liverpools trenerteam våren 2020, og fikk etter hvert stabilisert en klubb i trøbbel. To poeng bak Stoke sist sesong, ingen fare nedover. Men 43-åringen, opprinnelig fra Crewe, forlot noe overraskende The Seasiders på Englands nordvestkyst før denne sesongen. Han er nå assistent under Steven Gerrard i Aston Villa, her er det vel the Liverpool connection som slo inn.

Gayle

Ny manager: Michael Appleton, med en noe mer brokete CV. Blackpools tropp regnes som en av de svakere og mer anonyme i Championship, og altså uhyre skadeplaget, nå som i fjor. 9 spillere (!) skal være ute før lørdagens kamp. Det er derfor dette med manageren i slike klubber blir ekstra avgjørende. Aaard work, smartness, lagånd, osv. Nå vant de 1-0 i serieåpningen – over Reading. Hvor solid det er får vi vite mer om etter hvert, også Reading er tippet i vansker denne sesongen.

Prosjekt «Nye Stoke» er i en tidlig fase. Det kan være at et naturlig målepunkt vil være etter Luton på bet365, 10. september. Landslagspause  - 10 kamper – status Stoke. Utfordringen er at deler av fanbasen trenger noe mer – før det. Et stusslig tap hjemme lørdag, med «loud and proud» prosjekt på tribunen,  vil gjøre at negativiteten goes ballistic. Det er slett ikke ønskelig, og skaper trøbbel. Dette vet selvsagt O’Neill, staben og spillerne.

The Mighty Potters skal være klart bedre enn Blackpool. Også på veien til å spille inn et nytt mannskap. Det gjelder å få i gang flere spillere, som Dwight Gayle.

Stoke City - Blackpool, lørdag 6. august, kick off 16 hundre. Stream is on i klubbkanalen, og Match Centre på stokecityfc.com har sine vanlige tilbud om oppdateringer, uten gebyr.

På Torden i Oslo knaller supporterklubben til med pølser og greier, på toppen av tilbudene i baren, og signaler i lufta. Primera hjemmekamp, må vite. Dette legger jo et ytterligere press på Stokes mannskap, men slik er fotballen…

Foto: Stoke City FC