Status

Stoke tilbake i opprykkskampen

Opprettet: tir 09.11.2021 14:25 av Runar Kvernen

Ved inngangen til forrige landslagspause hadde Stoke City et formidabelt poengsnitt på 1,91, etter 11 kamper. Det var en ferd opp mot 90 poeng - og kamp om direkte opprykk. Så kom tre strake tap og en uavgjort, Stoke sprang lekk bakover. Men to seire har ført Stoke tilbake i opprykkskampen.

The Mighty Potters ligger nå på femteplass, altså Playoff, med 28  poeng etter 17 kamper.  Snittet er nede på 1,65 – det vil gi ca 76 poeng etter 46 kamper. Og som tabellen antyder, da kan  Stoke fortsatt være en utfordrer til Playoff i april/mai neste år. Men det vil være noe snaut, Stoke bør nok  opp på et snitt som er over status etter 17 kamper. Og på de seks siste er da gevinsten mager: 6 kamper og 7 poeng. To flotte seire til tross, snittet på den siste bolken er på spinkle 1,17 per match. Det går ikke, med tanke på top flight. Men grunnet god poengfangst tidligere ligger da Stoke på anstendige 1,65 sum total så langt i sesongen.

12 poeng opp til ledende Bournemouth, 10 poeng opp til Fulham på andreplass. Så er det tett både foran og bak, men Stoke er absolutt på skuddhold. De to knepne seirene etter en trasig periode kan vise seg å være særdeles mye verdt. Inn i kamppausen med to strake triumfer gir en del gratis hva angår positivitet og selvtillit. Og en visshet om at lekkasjene kan være tettet, og evnen til å dra hjem tøffe og jevne matcher er intakt.

For å være statistikk nerd, 37 % av sesongen er nå unnagjort… Neste målepunkt er halvveis i serien, etter seks nye kamper. Det kommer 18.12, mot Coventry, midt i den krevende og definerende juleperioden. Kommer Stoke ut tidlig på nyåret med en topplassering, så er utsiktene veldig gode. Det deles ut mye poeng i desember og inn i januar.

Neste utfordring er Peterborough, hjemme på bet365, lørdag 20. november. 

Gooaarn!

Foto: Stoke City Sentinel