Sland

Sunderland rykket opp

Opprettet: lør 21.05.2022 18:21 av Runar Kvernen

Sunderland slo Wycombe 2-0 i playoff finalen på Wembley. Det har vært en lang vei tilbake for klubben fra havnebyen i nordøst. Men nå er det ett steg opp og frem, og oppgjør mot The Black Cats også for Stoke City kommende sesong.

Mange har sett dokumentaren Sunderland 'Til I Die. En stor klubb falls og nedrykk to divisjoner fra Premier League. Det er ikke bare enkelt å stabilisere,  og komme tilbake fra League One heller.  Eierskifter og noe uklarheter rundt det siste, som fortsatt pågår. Tap i playoff finalen i 2019, ett forsøk til endte med tap i semifinalen.

Men på tredje forsøk gikk det, og dette er svært etterlengtet for fansen, for å si det forsiktig. Klubben har en stor fanbase, og opprykket bærer i hvert fall bud om noe fremgang. Det har vært mange knallharde oppgjør mellom Stoke og Sunderland opp igjennom årene, og nå kommer det flere av dem.

Danny Batth har vært sentral for Sunderland siden overgangen fra Stoke i januar, og det var var han også i finalen. Sam Vokes har hatt en god sesong på topp for Wycombe, men det ble med nesten i finalen.

Da er dette avklart, noen oppgjør til gjenstår før hele Championship er det. 

Stay tune.

Foto: The Mirror/Action Images