Symbolet som veltet Superligaen

Symbolet som veltet Superligaen

Opprettet: ons 05.05.2021 13:26 av Runar Kvernen

Forsøket på å lansere en Superliga med eksklusive klubber krasjlandet med et brak. Nå er det full retrett. Og midt i det hele: Cold nights in Stoke ble selve symbolet på motstanden hos fansen.  

Okei, nå var det massiv motstand fra alle kanter. Gary Neville klinket til på Skyports. Supportere i Liverpool. Manchester og flere andre steder hadde markeringer. Men Stoke havnet i sentrum for dette. Chelseas supportere tok til gatene i London, og da var denne plakaten et slags landemerke for hva det handler om. Klubbene skal reise på kryss og tvers, og møte real motstand og ekte vare. Som i Stoke-on-Trent. Også det lokale eierskapet til familien Coates har vært trukket frem. I sterk kontrast til konsortier, statsfinanser fra gulfstater - og i det hele eiere som er altfor langt unna hva fotballen er. Og for hvem. 

Planene har surret lenge. En lukket krets, 15 klubber som har fast plass, og noen kandidatmedlemmer som får være med med noen års mellomrom. Ingen som rykker opp – eller ned. Bak det hele ligger selvsagt pengekarusellen, som riktignok har inntatt fotballen for lengst. Men så var det dette med ytterpunktene for hva supporterne aksepterer, og lanseringen av denne Superligaen var langt forbi på alle måter. Nonsjalansen, grådigheten, de lukkede rom… Gi blaffen i alle de andre.  Fjernt fra det som er igjen av fair play og idealer.

De seks engelske klubbene som var med på initiativet har trukket seg ut. De sliter nå med omdømmet, flere eiere har beklaget overfor sine fans. Også italienske og spanske klubber innser at de ikke kan stå inne for dette her. Siste ord er ikke sagt, flere toppledere er på vei ut. Måtte det bli enda flere varige resultater av dette opprøret.

Og enda flere cold nights in Stoke… Det er det vi vil ha. The Real Deal.

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images