Terminlisten: 23 juni

Opprettet: søn 08.05.2022 11:42 av Runar Kvernen

Ligasammenslutningen EFL slipper terminlisten for Championship, League One og League Two på morgenen torsdag 23. juni. Og her er i tillegg noen øvrige viktige datoer for sesongen 2022/23.

Overgangsvinduet ser ut til å åpne 10. juni. Det er datoen for Premier League, men det har ikke kommet formell bekreftelse på datoen fra EFL.

Det blir jo garantert endringer i terminlisten. Det skyldes Sky og TV, Carabao (starter 8. august), FA cupkamper, og noen andre forhold. Men da har vi i hvert fall hovedrigget, og rundene noenlunde klare. EFL sparker i gang tidligere enn vanlig, 30. juli er satt som dato, også i Championship. Dette skyldes da det lett skandaliserte VM i Qatar, som altså går i november og desember.

Og VM gjør at det også blir kamppauser i England. For Premier League under hele mesterskapet, mens Championship tar pause i grunnspillet under VM, fra 12. november til 10. desember. League One og Two spiller upåvirket av mesterskapet i ørkenstaten.

Med en måneds opphold i Championship kan det bli noen ekstra tette kampperioder, serien skal være ferdig like tidlig som i tidligere sesonger, nærmere bestemt 6.- 7. mai i 2023. Playoff finalene går de siste dagene i mai, for alle tre nivåer.

Det er bare å finne frem kalender og mulige reiserigg til balløya… Og følge med.

Foto: Getty Images