Plan B

Virustrøbbel også for fansen

Opprettet: man 13.12.2021 23:28 av Runar Kvernen

Så ble det ny runde med restriksjoner. Viruset finner nye former, og smitten øker – igjen. Liv og helse er viktigst, og så forsøker man å hindre helt stengt. Fansen får være glad for at balløya holder fotballen i gang, selv om det røyner på, også her hjemme.

Frem til midten av januar er mange som vil merke tiltak på ulike områder. Ett av dem er skjenkestopp i Norge. En sak er bordservering og avstand, men nå er det igjen kritisk for utelivet. Mange må stenge, grunnlaget blir borte, og fotball på pub er i praksis nullet nok nok en gang. 

I UK er det intens innsats mot økende smitte, og som i Norge er Forsvaret (!) satt inn, da med transport og logistikk. Det blir fortsatt kamper med publikum på stadion, men den såkalte «Plan B» fra myndighetene iverksettes fra 15. desember. Da kreves det i utgangspunktet et Covid pass for å komme inn på tribunen, eller en fersk test etter nærmere beskrivelser. Og enda mer fokus på opptreden og sitt i ro, og munnbind innendørs på tribunen. Stoke City skal ha planene klare.

Men det er ikke lett. Spillerne og apparatet lever jo ikke helt isolert. Det er nå mye smitte i flere klubber i Premier League, og i Championship har QPR 10 spillere som er ute grunnet covid. Kamper avlyses. I forrige pandemi runde var det et enda strammere testregime for klubbene, også under PL, men nå er det primært hvis noen føler seg dårlig. Det kan være at dette strammes inn – og det er heller ikke utenkelig at ytterligere restriksjoner for antall tilskuere på kamp kan bli aktuelt.

Det er i det store og hele usikre tider, og det slår også inn hos fotballfansen. Det meldes om avlyste reiser over fra norske supportere. Vi får følge med og ta inn signalene som best vi kan.

Og håpe på bedre tider på nyåret og fremover våren.    

Foto: Stoke City Sentinel/Getty Images