Wimmer er ute av klubben

Wimmer er ute av klubben

Opprettet: ons 02.06.2021 10:57 av Runar Kvernen

Bekreftet: Kevin Wimmer forlater Stoke City for godt. Rapid Wien er neste stopp for Wimmer, etter låneoppholdet i Karlsruher SC. En av Stokes verste signeringer gjennom tidene er avsluttet.

Stopperen ble hentet av Mark Hughes fra Tottenham i 2017. £15 millioner - noen kilder setter den reelle prisen til £18 millioner. Fem års kontrakt. Ifølge nettstedene spotrac og salarysport: Månedslønn £70.000, det er en årslønn på nærmere NOK 45 millioner… Riktignok har Stoke City hentet inn deler av lønna på noen låneopphold, men likevel. Wimmer har knapt nok vært på banen for Stoke City etter den katastrofale første høsten, han har vel 14 ligakamper og 2 cupkamper.

Nå hadde han ett år igjen av kontrakten, og da er det mulig å gjøre dette grepet. Kjøpesum avskrives som «tap» år for år fordelt på kontraktsperioden, og med ett år igjen så blir det ingen ekstra kostnader i regnskapene.

Derimot løftes en stor post ut av lønnsbudsjettet, type PL-nivå. Avgjørende, men ekstra ille er det jo at Stoke ikke har fått noe igjen, til en særdeles høy kostnad – over år.

Som et eksempel har spillere som Nick Powell og Steven Fletcher et sted mellom £15.000 og 20.000 i uka, det er til salt i maten det også. Men vi snakker da om 3-4 årslønner, for å nå Wimmers lønnsnivå. Med tanke på økonomi og spillerstallen så er dette mildt sagt interessant…

Så kan man jo forstå at spillere sitter i så lukurative kontrakter, og han har jo stilt opp på låneopphold. Og både i Belgia og Tyskland de siste par årene har han markert seg noe mer positivt, det hører med. Nå er det tilbake til moderlandet Østerrike for 28-åringen.

Det er nok en god løsning, ikke minst for Stoke City.       

Foto: The Sentinel